x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

El Lycée reobre el 4 de juny amb torns de matí i tarda

Els pares de tots els centres educatius hauran de lliurar un justificant si necessiten que el fill torni a l'escola
El Sant Ermengol oferirà classes presencials als alumnes majors de 6 anys que canvien de cicle.

Els pares hauran de lliurar un justificant si necessiten que el fill torni a l'escola

El Sant Ermengol oferirà classes presencials als alumnes majors de 6 anys que canvien de cicle.

ARXIU
Actualitzada 20/05/2020 a les 16:46
El Lycée Comte de Foix ha enviat una nota d'organització als pares per a l'acollida dels alumnes en la reobertura de l'escola. Com en la resta de sistemes, l'assistència no serà obligatòria i els pares hauran de comunicar a l'escola si els seus fillss assistiran a les aules o no. Els infants vulnerables davant la malaltia, els que hagin estat en contacte amb algun positiu o tinguin símptomes no hi podran assistir. El centre francès reobrirà el proper 4 de juny per als alumnes de sisè i el dilluns 8 per als de cinquè. Totes les classes estaran dividides en dos grups, uns assistiran de 8.30 h a 11.30 h i els altres d'13.30 h a 16.30 h. Els torns s'aniran intercanviant per setmana per tal que els alumnes puguin assistir a totes les disciplines previstes. El dimecres, però, no hi haurà classe a la tarda. 
Tots ells faran tres hores de classe de manera consecutiva i sense hora de pati. A més, seran els professors qui vagin canviant d'aula i no els alumnes. Pel que fa a l'accés a l'escola, el Lycée ha previst entrades esglaonades dels alumnes per tal de no coincidir i cada curs tindrà una porta per entrar. Cal recordar que el transport escolar no estarà actiu. A més, l'ús de mascareta serà obligatori durant tot el temps que estigui al centre. 



Justificant dels pares
En la resta de centres, el curs es reprendrà presencialment el 2 de juny però la pandèmia obliga a prendre mesures addicionals que afecten la capacitat de les escoles i que obliguen, en la mesura que sigui possible, a compatibilitzar les classes presencials amb les virtuals que s’estan duent a terme des que va esclatar la crisi sanitària. Tal com ja s’ha informat, la tornada presencial no és obligatòria i per a aquelles famílies que vulguin que l’estudiant torni a les aules s’han establert una sèrie de prioritats, com ara aquells escolars que el curs que ve canvien de cicle o els que es trobin en una situació de vulnerabilitat. La principal, però, és aquells escolars amb progenitors que treballen fora del domicili i que no tenen opcions per deixar els fills a cura d’altres persones. En aquest cas, però, es demana un justificant als progenitors de l’empresa on treballen que acrediti la jornada laboral. Cal recordar que des que va iniciar-se la represa de l’activitat econòmica, el Govern ja ha posat en marxa un servei d’acollida a les escoles que ja està fent aquesta funció de tenir cura d’alumnes amb progenitors que han hagut de reprendre la feina fora del domicili. És, però, un servei d’acollida i no s’imparteixen continguts.

Els centres educatius ja s’estan començant a organitzar per afrontar aquesta tornada a les aules. En el cas del sistema francès, s’ha enviat una enquesta a les famílies perquè precisin si tenen la intenció que els fills tornin a l’escola per tal de poder fer la planificació. I on es recorda que el suport telemàtic continuarà fins a final de curs.

El Sant Ermengol
L’escola confessional va enviar ahir una circular a les famílies per informar-los de la decisió que la tornada a les classes presencials serà únicament per als alumnes majors de sis anys i que canvien de cicle. Així, els estudiants de sisè de primària, quart d’ESO i segon de batxillerat podran tornar a les aules però només en horari de matí. No hi haurà ni servei de menjador ni tampoc transport escolar, tal com ja va informar el Govern. La resta d’estudiants de l’escola Sant Ermengol seguiran rebent classes de manera telemàtica.

El centre educatiu de la capital ha fixat horaris diferenciats per als tres cursos. Els de sisè de primària acudiran de 9 a 13 hores per seguir els contingut, fer orientació i tutories. La jornada escolar dels de quart d’ESO serà entre les 8.30 i les 13.30 hores. Finalment, els estudiants de segon de batxillerat treballaran de les 8 a les 13.15 hores en classes de repàs i la preparació de la prova per accedir a la universitat. Segons va informar el centre, els horaris s’han determinat per garantir que se segueixen les recomanacions del ministeri i que no coincideix un nombre excessiu d’alumnes en els mateixos punts de les instal·lacions.

Acollida a Sant Julià
L'Escola Andorrana de Sant Julià ha informat aquest matí a les xarxes socials de les condicions de reobertura que aplicaran els centres del sistema andorrà que funcionaran com a servei d'acollida per als infants de maternal i primera ensenyança per donar resposta als pares que han d'acudir al lloc de treball presencialment. L'horari d'obertura de les instal·lacions serà l'habitual de 8.45 a 17 hores però sense menjador, l'activitat que s'impartirà no serà lectiva i els progenitors han d'omplir el qüestionari amb les necessitats que tenen i aportar els certificats de l'empresa per justificar que han d'acudir al lloc de treball.

El ministeri en aquest període considerat "d'escolarització no obligatòria" habilitarà "espais presencials" per als alumnes de 6 a 12 anys amb la planificació que dissenyi cada centre per fer "grups reduïts i un espai presencial setmanal per a tots els cursos", que en el cas de primer cicle i sisè han de ser dos espais a la setmana. L'objectiu que es planteja és fer seguiment dels coneixements impartits durant el curs, fer una valoració del procés seguit i fer treball emocional, segons especifica el ministeri.
Veure’n més
26
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts