Pandèmia mundial

Cinquena jornada sense nous contagis

Salut afirma que les dades mostren "el final d'aquest brot" però alerta que hi pot haver repunts

Helena Mas i Mireia Garcia han actualitzat les dades avuiSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut no ha registrat cap nou contagi positiu de coronavirus de persones que hagin manifestat símptomes de la malaltia i manté el total d'aquest recompte en 761 casos, als quals s'han d'afegir els 47 infectats que s'han identificat amb el cribratge de la població. La doctora del ministeri Mireia Garcia ha manifestat que l'evolució de les dades mostra "que estem al final d'aquest brot" de la Covid-19 però ha remarcat que en les fases properes "hem d'estar molt alertes per activar-nos els més ràpid possible per si hi ha rebrots", perquè no es descarta ni aquí ni en cap lloc del món un repunt de la malaltia. Garcia ha assenyalat que la corba epidemiològica indica que es manté a la tendència a la baixa de l'epidèmia "i no s'han observat canvis per les excepcions" i ha remarcat que el SARS-CoV-2 no ha desaparegut "i es pot transmetre, no l'hem solucionat". I ha precisat que la Covid-19 "té diversitat de símptomes" i que qualsevol persona que noti malestar s'ha de posar en contacte amb el metge referent perquè es pugui determinar si està afectada i ha insistit que és necessari continuar respectant les indicacions de distanciament social i usar la mascareta.

Les dades presentades avui per la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, deixen quatre nous recuperats, amb un total de 628 persones que han superat la Covid-19, i 82 casos actius, entre els quals hi ha vint sanitaris, dos menys que ahir, i dos membres de cossos especials. A l'hospital hi ha sis ingressats amb el virus i un d'ells continua a cures intensives amb intubació. L'ocupació a El Cedre continua com ahir en nou pacients amb coronavirus, que inclouen cinc d'altres dues residències.

Els resultats recollits avui corresponen a 177 PCR, només una positiva, i Helena Mas no ha donat detalls dels nous casos detectats per les IgM positives del test anticossos i ha emplaçat a les dades que vagi donant el ministre Joan Martínez Benazet els pròxims dies.

tracking