x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

Xina supera França en valor d'importacions

El país asiàtic és el segon que més mercaderies ha venut a Andorra a l’abril només superat pel mercat espanyol
Duana del Pas de la Casa.

Xina supera França en valor d'importacions

Duana del Pas de la Casa.

ARXIU
Actualitzada 18/05/2020 a les 06:36
El valor de les importacions va devallar un 73,6% a l’abril respecte al mateix mes de l’any passat com a conseqüència del tancament gairebé total de l’economia del país per la crisi sanitària provocada pel coronavirus. El Principat va importar el mes passat mercaderies per un valor de 31,88 milions d’euros, una xifra visiblement inferior a la de qualsevol mes dels darrers vint anys quan la quantitat de diners pagats per la importació de productes mensualment ha estat de 75 milions en la banda més baixa i de 140 en la banda més alta.
L’abril no ha estat diferent amb el que ha passat en les darreres tres dècades respecte al país que més mercaderies ven a Andorra que no és altre que Espanya. Dels 31,88 milions d’euros gastats en comprar mercaderies, 22,3 milions han estat en productes provinents de l’Estat veí del sud. El que ha fet totalment diferent el mes passat, és que per primer cop des del 1993 –primer any en què el departament d’Estadística va començar a registrar les dades– França ha deixat d’ocupar el segon lloc com a país més exportador de productes a Andorra.

I és que a l’abril ha estat Xina el segon país que més productes ha venut al Principat en valor. En concret ha exportat a Andorra mercaderies per un valor de 3,1 milions d’euros. França, per la seva banda, s’ha quedat en 3,04 milions d’euros. Cal destacar que el veí del nord, tot i estar molt lluny de les xifres espanyoles, sempre ha mantingut el segon lloc de manera folgada respecte una sèrie de països com Alemanya, Itàlia i la mateixa Xina que es reparteixen el tercer, quart i cinquè lloc com a principals exportadors de productes al Principat pel que respecta al valor dels productes.
Caldrà veure si en els propers mesos, quan la situació econòmica torni a una relativa normalitat, Xina desbanca de manera definitiva França de la segona posició. Cal recordar que a principis dels anys noranta del segle passat el veí del nord competia amb el del sud com a principal proveïdor de productes. Ara són els espanyols els grans dominadors.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts