L'escola bressol de Canillo reobre demà amb 8 infants

El comú ha anunciat que a partir de juny està previst obrir més aules

L'escola bressol de Canillo reobre demà amb 8 infantsA. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escola bressol de Canillo obrirà les portes de nou demà des de les 8.30 del matí fins a les sis de la tarda i acollirà només vuit infants, que són les famílies que ho han sol·licitat al comú fins al moment. La guarderia comunal ha habilitat dues aules on estaran quatre nens i nenes amb una educadora i hi haurà una altra professional de reforç per assegurar el bon funcionament. El comú també ha anunciat que a partir de juny està previst obrir més aules i que tot el personal seguirà les recomanacions establertes per Govern. En aquest sentit, a cada infant se li prendrà la temperatura abans d'entrar a l'aula i se'ls canviarà la roba i les sabates que portin posades de casa, es netejarà i desinfectarà a fons dos cops al dia, s'extremaràla rentadade mans dels nens i adults, es netejarà l'espai exterior i es dividirà en dos perquè puguin sortir les dues classes el màxim de temps possible, s'habilitarà una sala per si fos necessari aïllar un infant amb símptomes de la Covid-19, els embolcalls de plàstic icartó de les mercaderies no entraran dins de l'escola i es llançaran directament a les escombraries, mentre que el personal sempre utilitzarà mascareta i ulleres de protecció i dinaran en les corresponents aules mentre els nens i nenes fan la migdiada.

El retorn a l'escola bressol del Serradells

Una vintena d'infants han assistit avui a l'escola bressol Conxita Mora (Els Serradells) en el primer dia de reobertura de les guarderies, que s'ha fet seguint els extensos protocols marcats pel ministeri de Salut. Els pares han estat convocats entre les 9 hores i 9.30 h i han arribat de manera esglaonada per tal de no coincidir entre ells. A més, no han pogut passar de la porta, on els ha rebut un dels educadors per acollir el nen o la nena. A tots els infants se'ls hi ha pres la temperatura només arribar i se'ls ha passat a una sala on se'ls ha posat una muda neta. També els educadors s'han canviat de roba a la mateixa escola. Seguint els protocols marcats, els infants s'han repartit de manera que hi havia un màxim de quatre per aula, a més de l'educador.

Els cònsols d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i David Astrié, així com el conseller d'Esports i Joventut, Alain Cabanes. han estat supervisant l'arribada dels infants al centre, el qual es mantindrà obert fins les 17 h i la recollida també es farà de manera esglaonada. Cal recordar que el comú de la capital va decidir obrir l'escola bressol centralitzant tots els infants i educadors a Els Serradells, mentre que el centre de Santa Coloma segueix tancat. L'horari d'obertura (actualment de 9 h a 17 h) s'anirà revisant a mesura que avancin els dies.

Una vintena d'infants en el primer dia a l'escola bressol del Serradells

tracking