PRESSUPOST

Sant Julià estudia rebaixar impostos i taxes per la crisi

Alguns propietaris de pisos es queixen que el preu de l’aigua hagi pujat prop d’un 50%

Sant Julià estudia rebaixar impostos i taxes per la crisiCOMÚ DE SANT JULIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria està estudiant rebaixar impostos i taxes amb la intenció “d’ajudar la gent de la parròquia” i de “reactivar l’economia interna”. Així ho va indicar ahir el cònsol major lauredià, Josep Majoral, que va expressar que “estem fent càlculs de previsions possibles de recaptació del comú per veure quines taxes i impostos serien susceptibles de ser modificats a la baixa en la mesura del possible”. Entre la llista de possibles taxes, el cònsol major va valorar que “podem mirar el preu de l’aigua”, tot i que va afegir que la variació del preu “és ridícula”, ja que només afecta els grans consumidors i “no n’hi ha gaires”.

Els preus del 2020 es mantenen en el consum de 10 metres cúbics però experimenta increments en les altres franges. Mentre que el 2019 d’11 a 20 metres cúbics tenien un preu d’1,30 euros per metre, enguany és de 2 euros. En el consum comprès entre 21 i 30 ha passat d’1,40 euros a 2,50 i en el de més de 31, d’1,50 euros a 3. Aquest increment ha causat molèsties per part d’alguns propietaris de pisos perquè són els encarregats de pagar l’aigua dels immobles que tenen llogats.

Tot i això, Majoral va expressar que la mesura atén “criteris mediambientals” perquè “perseguim que es faci un consum responsable d’un bé preuat com és l’aigua”, i va indicar que “l’esquelet de l’impost de l’aigua ja establia que qui menys consumia, menys pagava. Estem parlant de 8 euros per 10.000 litres d’aigua, el consum normal d’un habitatge no arriba a 9 euros”. És per això que remarca que la mesura està pensada per a “la gent que rega el jardí o l’hort amb aigua potable” perquè “entenem que implica un malbaratament dels recursos”.

Des de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat va apuntar que inicialment van donar suport a la mesura perquè tenen un programa mediambientalment sostenible però que “hem plantejat que en la circumstància actual es revisi la mesura i s’estudiï l’impacte en les economies familiars i les empreses”. Així mateix, va indicar que estan treballant de manera conjunta en les mesures per esmorteir els efectes de la crisi.

tracking