x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Trànsit

Despreniment de roques davant la Borda Sabater

Els bombers han retirat una gran llosa que ha caigut de matinada i s'ha tallat un dels carrils de pujada per precaució
Actualitzada 16/05/2020 a les 12:18
Un petit despreniment de roques a la General 1 davant la Borda Sabater ha provocat un tall de circulació d'una estona passades les cinc de la matinada. Els bombers han estat els encarregats de retirar manualment la llosa que havia caigut afectant els carrils de pujada de la via i això ha obligat a interrompre el pas dels vehicles uns minuts i a desviar el trànsit per un dels dos carrils de baixada, segons ha informat Mobilitat.
El cap d'àrea del departament de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX), David Palmitjavila, ha explicat que la pluja ha provocat que es desfaci una mica la terra i que hagi caigut una llosa una mica gran però que s'ha pogut treure sense fer servir maquinària. Membres del COEX han inspeccionat la zona aquest matí quan hi ha hagut visibilitat i han comprovat que no hi ha perill aparent de més despreniments, tot i que dilluns es farà una nova inspecció ocular de control des de la part alta per veure si cal fer baixar alguna pedra solta amb mitjans humans o fer alguna actuació, ha indicat Palmitjavila. El COEX ha senyalitzat amb cons un dels carrils de pujada per tallar-lo al trànsit "per precaució i per seguretat" perquè no es circuli en la part més pròxima a la muntanya en particular ara que s'ha autoritzat el moviment dels ciclistes, davant la possibilitat que caigui "alguna pedreta tot i que a priori pensem que no hi haurà res", ha comentat el cap d'àrea.

Palmitjavila ha assenyalat que el despreniment forma part de la realitat geològica d'Andorra però que en aquella zona no és té constància que hi hagi un risc de caiguda de pedres i ha precisat que tot i que està a uns 200 metres del punt de l'esllavissada de la Portalada "no té res a veure, és totalment independent" dels fets de l'agost passat. I ha afegit que a la Portalada "es fa vigilància i no presenta un risc major que fins ara i no hauria afectat res" les pluges d'aquesta setmana.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts