Discrepàncies entre la Cambra i els comerciants de Meritxell

Els dos ens no coincideixen en la data d’obertura de botigues i restaurants

Discrepàncies entre la Cambra i els comerciants de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i l’Associació de Comerciants i Propietaris de l’avinguda Meritxell mostren discrepàncies pel que fa a l’obertura dels comerços i la restauració. La Cambra va demanar ahir al Govern l’obertura dels sectors a partir de dilluns vinent, tenint en compte l’entrada de la nova fase de desescalada del confinament, mentre que els comerciants van assegurar al Diari que aquesta obertura no s’ha de produir fins a l’1 de juny, tal com està previst, per tenir temps de reincorporar els treballadors que ara es troben en situació d’ERTO, com també per poder instaurar tots els protocols d’higiene i seguretat necessaris.

La Cambra, a través d’un comunicat, va al·legar que la decisió d’obrir els comerços i la restauració la setmana vinent té a veure amb l’evolució de la corba epidemiològica. “Creiem que una tercera fase unificada beneficiaria enormement la reactivació econòmica”, va dir Miquel Armengol, president de la Cambra. I va afegir que “considerem que la ciutadania ha respost amb seny i molta responsabilitat a les mesures de prevenció i que continuarà fent-ho un cop s’activin la resta de sectors”. Tot i això, Armengol va recordar que caldrà actuar amb responsabilitat i segons els protocols determinats per les autoritats sanitàries. “Fins i tot aplicar sancions si no es compleixen”, va dir el president de la Cambra.

Per contra, els comerciants de l’eix central veuen amb reticència que es pugui efectuar aquesta reincorporació a partir de dilluns i consideren que s’ha de mantenir el calendari previst de principi de juny. “L’obertura s’ha de fer de manera progressiva i ben feta, ja que pel que fa a mesures higièniques encara no hem arribat a un acord”, va explicar la presidenta de l’associació, Sònia Yebra. A més, va indicar que necessiten almenys quinze dies per poder preparar els punts de venda, abastir-se del material necessari, com també pel que fa a la burocràcia dels treballadors que es troben en una situació d’ERTO. “Nosaltres vam enviar la nostra proposta per escrit tant al Govern com també a la Cambra. Els vam comentar que en tot cas dilluns vinent es pogués començar a obrir qui volgués, però amb cita prèvia”, va al·legar Yebra. A més, va afirmar no entendre l’opinió de la Cambra, tenint en compte que “no hem tornat a parlar després d’acceptar l’obertura l’1 de juny”.

tracking