Educació decidirà la setmana vinent si reprendrà el curs al juny

El ministeri planteja aplicar una hora de reforç pedagògic entre setembre i desembre per fer front a les necessitats dels estudiants després del confinament

ester VilarrublaTwitter Demòcrates

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha explicat davant la comissió legislativa del Consell General celebrada aquest matí que s'està treballant en diferents escenaris el retorn a les aules i que la setmana vinent es decidirà si es reprén el curs el mes de juny o no, tot i que aquest no seria de manera obligatòria. Malgrat això, ha recordat que l'ensenyament sí que té un caire obligatori i per aquest motiu es treballa amb la possibilitat de poder fer classes presencials i telemàtiques.

A més, ha assenyalat que el ministeri es planteja ampliar una hora als professionals docents el curs vinent de manera no remunerada.La intenció és fer un reforç a l'alumne psicològic i/o pedagògic entre els mesos de setembre a desembre. Tot i que aquesta mesura encara està per acabar de definir, Vilarrubla ha explicat que s'ha informat alSindicatd'Ensenyament Públic (SEP) i que la proposta no es valora negativament, per tal de poder fer front a les necessitats de l'alumnat després dels mesos de confinament. A més,Vilarrublatambé ha dit que aquesta hora seria dins l'horari escolar.

El proper a comparèixer serà el ministre de Presidència i Economia, JordiGallardo, davant de la comissió legislativa d'Economia. La sessió està programada per a divendres amb un únic punt en l'ordre del dia: fer un balanç de la situació econòmica de la Covid-19 fins a la data. Finalment, després de les demandes de l'oposició, el ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, compareixerà dimarts 19 de maig a la comissió legislativa de Sanitat per analitzar l'estat actual de la crisi sanitària. Entrealtrestemes que es tractaran,Benazettambé informarà sobre l'estudi d'immunitat a la població i es detallarà la previsió de les diferents etapes del desconfinament.

tracking