TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

pandèmia mundial

Un 9% de ciutadans immunitzats, segons els primers tests

Benazet explica que en el cas dels sanitaris s’han immunitzat un 12,5% dels professionals

Un 9% de ciutadans immunitzats, segons els primers testsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar ahir els primers resultats dels cribratges massius. Així doncs, va dir que “el percentatge de sanitaris que han passat la Covid-19 és del 12,5%, mentre que la xifra total de la població estaria entorn del 9 i escaig per cent”. Benazet va fer aquestes declaracions a El Suplement de Catalunya Ràdio. Tot i això, el titular va recordar que aquestes dades eren inicials, i que malgrat que ja s'havien realitzat prop de 46.000 tests ràpids als Stop Labs, només havien extret les conclusions de poc més de 3.000.

Martínez Benazet també va incidir en per què es feia aquest doble cribratge, i va afirmar que “estem fent aquests testos a tota la població per tal de poder canviar el confinament i detectar aquelles persones que poden tenir la malaltia i confinar aquestes persones per tal que no es pugui produir cap rebrot”. No obstant això, el titular de la cartera de Salut va deixar clar que “aquesta normalitat no serà com la d'abans. Caldrà prendre mesures de seguretat”.

Pel que fa al comportament que ha tingut la Covid-19 al Principat, Martínez Benazet va dir que “malgrat que siguem un país petit i que tinguem muntanya, de fet, el comportament del virus ha estat com el d'una gran ciutat, com una zona urbana, i per això el grau d'afectació ha sigut tan alt. I no podem oblidar que som un país que rebem prop de 8 milions de visitants a l'any. I que la nostra població viatja molt i quan es va produir el brot molts tornaven de les vacances de carnaval de llocs on es van produir els grans brots, com la Xina o la Llombardia”. Finalment, Martínez Benazet va afirmar que “el virus no entén de fronteres i, a més a més, és un interlocutor que no contesta preguntes. Si no haguéssim confinat la població, s’hauria produït un problema en el sistema”. No obstant, va recordar que “el confinament ha estat voluntari. Realment, emociona ara veure com la gent surt al carrer, respectant els torns que els toca i que tothom va amb mascareta”.

Normalitat a Escaldes

D’altra banda, ahir va tornar a funcionar amb normalitat l’Stop Lab d’Escaldes-Engordany, després de la problemàtica del dissabte, quan es van ocasionar fins a dues hores de cua perquè les persones que havien estat citades se’ls fes la prova serològica.

EL CORONAVIRUS ESTÀ SOTA CONTROL

La nit de dissabte, la doctora del SAAS Cristina Royo va participar en el programa de TV3 Preguntes Freqüents. En aquest va exposar que a Andorra “tenim el virus sota control. La planta de l’hospital dedicada a la Covid-19 no està saturada i tenim només 3 persones a l’UCI”. A més a més, Royo va afirmar que l’objectiu del doble cribratge era “poder tenir un país lliure de Covid-19, que doni seguretat tant als andorrans com als turistes que vinguin. Hem de recordar que som un estat que tenim més de 8 milions de visites a l’any. Hem de treballar per poder reactivar l’economia”. Finalment, Royo va descartar el passaport immunitari tot afirmant que “és un nom que no ens agrada, perquè segrega”.

Un 9% de ciutadans immunitzats, segons els primers tests

tracking