Pandèmia mundial

Espanya registra la xifra més baixa de morts pel virus des del 18 de març

França prepara el desconfinament mantenint les mesures de distanciament social d’un metre

Espanya registra la xifra més baixa de morts pel virus des del 18 de març

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya segueix en tendència a la baixa pel que fa al nombre de morts i contagiats per coronavirus i suma 143 defuncions durant l’última jornada, mantenint-se per sota de la cota dels 200 difunts diaris i registrant les xifres més baixes des del 18 de març, fa pràcticament dos mesos. Amb aquestes dades, el país veí del sud arriba a un total de 26.621 morts per la pandèmia del coronavirus i 224.390 diagnosticats. Quant al nombre de nous contagis confirmats, n’hi ha 621, i ja s’han recuperat de la malaltia 136.166 persones. Tanmateix, Europa s’apropa a les 147.000 morts per l’epidèmia de la Covid-19 i suma gairebé 1.240.000 contagis, segons les dades publicades ahir pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC). Concretament, hi ha 146.700 víctimes mortals i 1.239.428 infectats. A escala mundial, la xifra de finats per la Covid-19 és de 278.814, amb més de 3,9 milions de contagiats.

Pel que fa a la situació a França, el país es prepara per sortir avui del confinament, instaurat el passat 17 de març per frenar la infecció del coronavirus. Després de 55 dies, la intenció de l’executiu gal és rellançar l’economia. En aquest sentit, es mantenen les mesures de distància social però es permet la reobertura de la majoria dels comerços. El territori s’ha dividit en dues classificacions, vermell i verd, per a organitzar la sortida del confinament segons la pressió sanitària i la circulació del virus. Els francesos podran sortir al carrer sense declaració jurada tret que es tracti d’un desplaçament de més de 100 quilòmetres, únicament permesos en casos de necessitat, i podran reunir-se en grups màxims de 10 persones. I l’ús de màscares en el transport públic serà obligatori a tot el país a partir dels onze anys i no portar-la podria suposar una sanció de 135 euros.

Itàlia va tornar a constatar ahir una reducció significativa del nombre de morts diàries per coronavirus, 165 durant l’última jornada, i un total de 802 contagis sobre els casos confirmats al país, que ja ha depassat els 219.000 afectats i xifra les defuncions en 30.560.

Al Regne Unit, el primer ministre, Boris Johnson, va anunciar ahir que les escoles primàries i alguns comerços podran reobrir parcialment al juny a Anglaterra si la pandèmia del coronavirus continua controlada. I si els científics ho aconsellen, al juliol es reactivarien la secundària, l’hostaleria i alguns espais públics.

tracking