x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Equipaments

La nova seu judicial, pendent del mobiliari

La recepció de l’obra ja s’ha fet i ara resta equipar les instal·lacions i el trasllat a les noves dependències
L'edifici de la nova seu de la justícia, a la zona del Prat del Rull de la capital.

La nova seu de la Justícia

L'edifici de la nova seu de la justícia, a la zona del Prat del Rull de la capital.

Fernando Galindo
Actualitzada 10/05/2020 a les 07:06
L’obra de les noves dependències judicials ja es dona per finalitzada. El Govern ha efectuat el tràmit de la recepció i ara els propers passos a seguir seran l’adquisició del mobiliari i fer efectiu un trasllat que serà laboriós perquè suposa la mudança de tots els òrgans judicials, a banda d’arxius i del mateix Consell Superior de la Justícia (CSJ). El seu president, Enric Casadevall, va assenyalar ara fa uns dies que ara és l’executiu el que ha d’encarregar-se de qüestions com el mobiliari o la senyalització i que després s’haurà de dur a terme el trasllat, amb la qual cosa “la sensació és que ens n’anem a després de l’estiu” perquè l’edifici pugui ser operatiu.
Les instal·lacions acumulen successius retards. La primera intenció, de fet, era que la inauguració fos durant l’any 2019. Primer va ser l’abril, després la tardor i finalment ja es va passar al 2020. La darrera data que es va donar era la de mitjan març però cal tenir en compte que les instal·lacions s’han topat amb un nou contratemps: la paralització motivada per la pandèmia i que ha provocat que es retardi tot el procés. El trasllat comportarà la mobilització de documentació, material i sistemes informàtics, arxius i afectarà unes 150 persones. Es reutilitzarà part de mobiliari però també se n’haurà de fabricar de nou. De fet, la qüestió del mobiliari va provocar un cert malestar a la classe política per les demandes massa cares que havien fet des del CSJ, com ara cadires de mil euros. Finalment, la partida que es va pactar fregava els 600.000 euros. El CSJ també traslladarà les oficines al nou edifici del Prat del Rull. Fins ara estan ubicades en un edifici de Prat de la Creu mentre que els diferents òrgans jurisdiccionals ocupen diversos espais de l’Edifici de les Columnes. Les instal·lacions actuals han estat objecte durant anys de queixes per la falta d’espai i les deficiències de les instal·lacions. La nova seu és una antiga aspiració que s’ha anat posposant i que serà operativa en uns mesos després d’haver-hi invertit uns 20 milions d’euros.
Etiquetes
  • #4 Cadires
    (10/05/20 21:50)

    Les famoses cadires s'haguessin comprat a 1.000€ si ningú arriba a queixar-se. Això no és el més important, el més important és la manera  tan arbitrària de fer les  compres i em fa pensar  que segurament hi ha moltes despeses a govern que no ens arribem a assabentar i que ha hagut una despesa fora de lloc. El seny andorrà de les persones que ocupen llocs de molta responsabilitat. Mentre sigui escolllir cadires .

    Respondre
  • #3 The Observer
    (10/05/20 13:48)

    Una paradoxa un gran palau de justícia per no fer hi absolutament res

    Respondre
  • #2 Pep
    (10/05/20 11:57)

    Despilfarrooooo!!!

    Respondre
  • #1 Carles
    (10/05/20 10:36)

    Doncs ja era hora... 

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts