Pandèmia mundial

El Grup Pyrénées descarta fer ERTO a 1.200 empleats

El nombre de treballadors afectats per la suspensió o la reducció de la jornada laboral ja ascendeix a 8.716

El 60% dels ERTO són a l'hoteleria i el comerçFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Pyrénées no farà cap expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), segons han decidit els membres del consell d'administració. En l’actualitat la plantilla de Pyrénées està conformada per uns 1.200 professionals i el grup s’ha proposat acabar l’any amb les màximes garanties per als empleats, tenint en compte que en algun cas s’acabarà la relació contractual per jubilacions o venciment de contractes determinats, conscient que “al 2020 es registrarà un fort impacte en el compte d’explotació” tot i que amb el convenciment d’assentar unes “bases de creixement sòlid de cara al 2021”

El 60% dels ERTO són a l'hoteleria i el comerç

L’hoteleria i el comerç representen el 60% dels ERTO sol·licitats al Govern. Així ho va anunciar ahir el ministre portaveu, Eric Jover. “Aquests dos sectors són els que suposen més sol·licituds de suspensió temporal de contracte o de reducció de la jornada laboral”, va indicar. Segons va manifestar Jover, un 31,8% de les demandes presentades a l’executiu per ERTO provenen del sector de l’hoteleria i el 27,9% al comercial. Així, l’executiu ja ha rebut demandes d’ajuda de 1.052 empreses nacionals, les quals tenen unes plantilles d’11.400 treballadors i s’ha vist afectat per un ERTO un total de 8.716. D’aquest, el 80%, és a dir 6.890 assalariats, ha patit una suspensió total de la jornada i un 20%, 1.826 treballadors, una reducció de la jornada laboral”.

Quant a les sol·licituds del sector de l’hoteleria, Jover va exposar que l’ERTO afecta un 54% de tota la massa salarial, que correspon a les peticions fetes per 335 empreses, un 32% dels negocis. Pel que fa al sector comercial, les demandes provenen d’un 10% dels locals i tenen afectació per al 40% dels assalariats, “fet que ens indica que s’han acollit a la mesura empreses grans que tenen diferents establiments i molts treballadors”. El ministre també va apuntar la distribució general dels ERTO que situa les peticions del sector de serveis d’altres activitats socials amb un 12,3%, el de les activitats immobiliàries, de lloguer i de serveis empresarial amb un 11% i, finalment, el de les activitats sanitàries i veterinàries en un 6,2%. Quant al sector de la construcció, Jover va puntualitzar que el fet d’haver reactivat l’activitat aquesta setmana ha permès que “només s’hagin acollit a aquesta modalitat 19 empreses, el que suposa un 1,1% de les sol·licituds que hem rebut”.

Tanmateix, va reiterar que l’objectiu de les mesures de la segona llei òmnibus és “donar un ajut que permeti a les empreses i autònoms poder mantenir les plantilles i no realitzar acomiadaments”. I va destacar la possibilitat d’acollir-se a la reducció del lloguer i a carències hipotecàries.

tracking