Mor l'exdirector del Lycée François Garcia

La defunció s'ha produït per la Covid-19 que el mantenia ingressat a l'hospital

Mor l'exdirector del Lycée François GarciaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

François Garcia, exdirector adjunt del Lycée i expresident de la Federació de Tennis, ha traspassat avui als 79 anys a causa de la Covid-19. Garcia estava ingressat a la unitat de cures intensives al centre hospitalari i és la víctima 48 que provoca la malaltia al país.

François Garcia era molt conegut al Principat per la llarga trajectòria que havia tingut a l'ensenyament francès ja que el seu somni des de petit havia estat ser mestre, una tasca a la que havia dedicat 58 anys i que li feia sentir-se molt reconegut per la gent, segons explicava en una entrevista al Diari al desembre del 2012.

El món de l'esport havia estat l'altra gran passió amb una vinculació que va mantenir després de jubilat. Va ser cap de missió del Comitè Olímpic Andorrà a Pequín, Londres, Mònaco (Jocs dels Petits Estats) i Pescara (Jocs del Mediterrani) i va rebre un guardó a la Nit de l'Esport del 2012, com a reconeixement a la dedicació que havia tingut amb diferents responsabilitats, especialment a la Federació de Tennis. Garcia havia estat escollit vocal de la comissió permanent del COA el 2017 i va ser el preparador físic del Club Andorra a final dels 80 i principis dels 90 quan Edu Torres entrenava l'equip, segons ha recordat el MoraBanc que ha lamentat la pèrdua de François Garcia en xarxes socials.

Les banderes de la seu del COA onegen a mig pal i llueixen crespons negres i les xarxes socials s'han inundat de missatges de record al mestre i esportista i de condolències per a la família en aquests moments de distanciament social per l'epidèmia que impedeixen la celebració de vetlles o funerals per acomiadars els difunts.

tracking