Pandèmia mundial

El Punt de Trobada fa un ERTO a 177 dels 388 treballadors

El Punt de Trobada fa un ERTO a 177 dels 388 treballadors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de la meitat de la plantilla del Punt de Trobada, que integren 388 treballadors, està afectada per l’ERTO que ha instat la propietat del negoci. Una suspensió de contracte que es planteja per als mesos de maig i juny i que afecta 177 treballadors. L’advocat de la propietat, Xavier Jordana, va destacar que la suspensió sigui únicament de dos mesos quan podria arribar fins a final d’any tot defensant que no pretenen “arrepenjar-se” de l’Estat i que l’únic objectiu de la mesura és salvar llocs de feina durant el període que es preveu més complicat. A partir de final de juny es confia que arribi la reobertura de les fronteres, que Andorra pugui fer part de la zona de turisme domèstic que promou Espanya i que, per tant, els grans magatzems lauredians recuperin el client visitant.

L’advocat va assegurar que no hi ha hagut cap acomiadament fins a la data i que hi ha el compromís de renovar els contractes dels empleats que el tenen de durada determinada. En aquest sentit, va explicitar que dels 177 empleats afectats per l’ERTO, 57 tenen un lligam d’aquest tipus amb l’empresa i que s’assegura que a tots se’ls renovarà el contracte un cop deixin d’estar afectats per la suspensió i tornin al lloc de treball.

El Punt de Trobada ha viscut temps molt convulsos pel plet que mantenen la propietat del terreny i els llogaters i propietaris del negoci comercial des de final del 2015, quan va expirar un arrendament que no s’ha renovat. La qüestió estava ens mans del Tribunal Constitucional quan va esclatar la pandèmia. Prèviament l’Alt Tribunal havia paralitzar el desnonament que volen els propietaris i havia avalat el Tribunal Superior mentre no decidia sobre el recurs d’empara interposat pels llogaters, la família Cachafeiro. Llavors va arribar l’aturada judicial motivada per a crisi sanitària i ara mateix el procediment està completament aturat, va assenyalar Jordana.

tracking