x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La Seu d'Urgell veu “coherent” entrar dilluns vinent a la fase 1

Actualitzada 08/05/2020 a les 07:01
L’alcalde de la Seu d’Urgell i president de la Fundació Sant Hospital (FSH), Jordi Fàbrega, va assegurar que veu “coherent” la petició de la Generalitat de Catalunya en relació amb les regions sanitàries que a partir de dilluns vinent poden passar a la fase 1 de desescalada.
En aquest sentit, va considerar que tant en termes epidemiològics com des del punt de vista de la mobilitat que això comporta estan “preparats”, i va reconèixer que es queda “més tranquil” en saber que, almenys de moment, no està previst que aquest pas també es faci als àmbits territorials de la Catalunya central, Barcelona o Lleida. Des de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell també van encarar amb optimisme la nova etapa, ja que molts comerços han descartat obrir amb cita prèvia i esperen fer-ho coincidint amb aquest moment. Fàbrega creu que el fet que l’Alt Pirineu i l’Aran puguin entrar dilluns a la fase 1 de desescalada i que, en canvi, no estigui previst que ho facin les regions sanitàries que limiten amb aquest territori garanteix que la mobilitat només es produeixi dins d’aquesta àrea i que no hi pugui arribar gent de fora, cosa que permet “regular una mica més” la situació.

També va recordar que el dispositiu que es va posar en marxa per atendre pacients amb Covid-19 ha de continuar estant operatiu, tant en personal com en llits, a més d’anar reobrint la resta de serveis sanitaris habituals.
Pel que fa a l’àmbit de la restauració, l’alcalde de la Seu d’Urgell va comentar que s’està tancant un paquet d’ajudes destinat a totes les persones que s’han vist afectades per la crisi sanitària i que una de les mesures que inclou aquest pla és la de donar la possibilitat de duplicar la superfície que ocupen les terrasses dels bars. D’aquesta manera, als establiments que ho puguin fer no se’ls incrementaria la taxa corresponent i als que no els sigui possible se’ls cobraria la meitat d’aquesta.
Etiquetes
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts