La policia imposa 158 multes per festes o consum d'alcohol i drogues

Durant el temps del confinament s'han detectat moltes situacions de pertorbació de la tranquil·litat fent soroll, la majoria de les quals s'han produït a les parròquies de Canillo i d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comportament d'alguns temporers i grups de residents està aixecant indignació des de fa setmanes per no seguir les normes bàsiques del confinament i el distanciament social. En alguns vídeos es poden veure festes a la muntanya, barbacoes en un refugi i celebracions en un habitatge d'Aixirivall, que són una mostra més de la poca sensibilitat d'alguns grups a l'hora de respectar les mesures necessàries per evitar l'expansió del virus. Arran de les conductes irresponsables també han sorgit missatges de disculpa generalitzada per deixar clar que les festes no només les fan temporers argentins i que són moltes les persones que compleixen amb la quarantena.

La policia està treballant a fons per evitar situacions com aquesta i des de l'inici del confinament ha imposat un total de 158 multes per pertorbar la tranquil·litat pública fent soroll, és a dir, per festes, i per posseir o consumir drogues i alcohol en espais públics. Destaca que més de la meitat de les sancions, un total de 72, s'han centralitzat a la parròquia de Canillo, en llocs com Soldeu, El Tarter o Incles. Andorra la Vella i Encamp (principalment al Pas de la Casa), amb 24 multes, són les següents localitats on s'han donat més sancions. Cal remarcar, però, que en tots els casos la majoria de multes són per pertorbar tranquil·litat pública fent soroll, amb 129 multes de les 158 totals. Cada sanció ascendeix a 300 euros, el que es transformaria en prop de 50.000 euros de recaptació des mitjans de març, quan va començar el confinament. Amb tot, si es paga amb celeritat hi ha una rebaixa. En el cas dels temporers, hi ha la possibilitat de cobrar-los el deute en cas que se'n vagin i si tornen al país hauran d'abonar l'import per tal d'accedir al permís de treball i residència.

Festa durant el confinament 2

Festa durant el desconfinament

tracking