Pandèmia mundial

Espanya estudia la tornada a l'escola el curs vinent amb la meitat dels alumnes

Sánchez creu que la pròrroga de l’estat d’alarma reforçarà la relació amb les diferents autonomies

Espanya estudia la tornada a l'escola el curs vinent amb la meitat dels alumnes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol està estudiant la tornada a l’escola el curs vinent amb la meitat dels alumnes si encara no hi ha vacuna per al coronavirus. Així ho va afirmar en una entrevista la ministra d’Educació, Isabel Celaá, qui va indicar que la idea és que es torni a les aules a mitjan setembre però en grups reduïts, de tot just quinze alumnes per aula, per evitar que s’incompleixin les mesures de distanciament social. “Si tots els nens acudeixen alhora no podrem salvaguardar la distància obligada”, va expressar. I va apuntar que l’altra meitat dels estudiants haurà d’assistir a classe de manera telemàtica.

L’anunci per part de la titular d’Educació espanyola ha aixecat preocupació i dubtes en la comunitat educativa i en els governs autonòmics, que reclamen més detalls sobre com s’organitzarà i quins costos addicionals tindrà. Tanmateix, des del sector sanitari, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va considerar que és correcta la proposta de limitar el nombre de nens per classe, però va demanar que aquesta distància interpersonal es garanteixi també durant el temps en el qual els menors són als patis.

D’altra banda, el ple del Congrés dels Diputats debat avui si es prorroga fins al 23 de maig l’estat d’alarma al país veí. “Ningú pot exigir-nos que posem en risc el que amb tant d’esforç hem aconseguit”, va advertir ahir la portaveu del govern, María Jesús Montero, davant les declaracions del PP i el PNB i l’oposició d’ERC a la quarta pròrroga de l’estat d’emergència. En aquest sentit, el govern espanyol va expressar que l’allargament reforçaria la relació amb les diferents autonomies.

Quant a la situació de la pandèmia a l’estat veí del sud, durant l’última jornada hi va haver un lleu repunt de les defuncions, amb 185 morts, amb les quals sumen ja 25.613. A Espanya hi ha 219.329 casos positius per la pandèmia i des de l’inici s’han recuperat 123.486 persones.

Pel que fa a la situació a Itàlia, ahir va tornar a registrar un augment de les defuncions, amb més de 200, i es registren més de 213.000 casos positius de la Covid-19.

França també va constatar un petit augment del nombre de víctimes mortals després de registrar 330 morts en l’última jornada, una xifra que deixa el nombre de morts en 25.531. Amb referència al nombre de casos, hi ha 133.000 diagnosticats de coronavirus.

tracking