record

Homenatge al noi de 16 anys víctima de l'incendi amb samarretes als balcons

Els companys de Marcelo Ruiz han penjat l'equipació de l'Inter d'Escaldes per recordar el jove

L'Inter recorda Marcelo Ruiz
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món del futbol i de l'educació està de dol per la mort del jove de 16 anys a causa de la inhalació de fum en l'incendi de l'edifici de Carlemany dissabte a la tarda. Marcelo Ruiz jugava al cadet de l'Inter Club d'Escaldes i estudiava a l'Institut María Moliner de La Margineda, que han lamentat profundament la seva mort. Aquest matí molts dels seus companys d'equip, tant del mateix conjunt com d'altres categories, han volgut retre homenatge al jugador peruà penjant la samarreta escaldenca al balcó de les seves cases. El club, que ha assegurat que "té una estrella al cel" i "la seva aportació serà valorada i recordada per sempre", ha mostrat diverses imatges dels homenatges als balcons que li han fet a Ruiz. "Una iniciativa espontània que demostra l'afecte per un dels nostres", ha indicat l'Inter a les xarxes.

Certificació de la mort

El jove havia ingressat pràcticament sense constants vitals, en estat vegetatiu, i va ser intubat, com la seva mare. Dimarts a la tarda els metges van decidir desconnectar la intubació mecànica de mare i fill ja que havien certificat la mort cerebral, i el mateix dia es comunicava la defunció de la dona, de 42 anys i també originària del Perú.

Ambdós vivien en el quart pis del bloc incendiat, que es va iniciar en un segon i que es va cobrar una primera víctima, un home de 43 anys que va ser trobat sense vida a la banyera i que no va poder escapar de les flames, cosa que sí va aconseguir la seva companya sentimental.

Malauradament, les possibilitats de recuperació del jove eren pràcticament nul·les.

Una estufa elèctrica va originar l’incendi. Espantats per les flames els inquilins van obrir portes i finestres i per això el fum va pujar cap amunt amb més rapidesa a les plantes superiors. Les dues principals persones ferides –la mare i el ƒill–, del quart pis, van obrir un moment la porta i ja no van poder tornar a tancar-la perquè el fum, de molta densitat, ho va impedir.

Homenatge al noi de 16 anys difunt amb samarretes penjades als balcons

Homenatge al noi de 16 anys difunt amb samarretes als balcons

Homenatge al noi de 16 anys difunt amb samarretes als balcons

Mor el jove de setze anys ferit crític a l'incendi d'Escaldes

tracking