x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Construcció, economistes, advocats i notaris tornen dilluns a la feina

La segona fase de represa de l'activitat laboral suposa la incorporació de 2.740 empleats del sector d'obres 
Operaris de la construcció en una obra.

Govern vol obrir dilluns professions liberals

Operaris de la construcció en una obra.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/05/2020 a les 20:06
El Govern autoritza el retorn a l'activitat laboral a partir de dilluns del sector de la construcció i tots els industrials associats als treballs a les obres i a advocats, economistes, notaris, saigs i gestors, segons ha anunciat Xavier Espot aquesta tarda i tal com ha avançat avui el Diari. El cap de l'executiu ha destacat que les bones xifres sanitàries que s'han registrat les dues últimes setmanes amb pocs positius nous de coronavirus permeten posar en marxa la segona fase de represa de l'activitat econòmica tal com s'havia previst i ha remarcat que totes les empreses s'han d'ajustat als protocols desenvolupats per evitar la propagació de la malaltia.
El ministre Jordi Gallardo ha precisat que la construcció té la possibilitat d'activar 4.760 empleats la setmana vinent però que seran 2.740 treballadors els que tornin a la feina segons els ha informat l'ACODA ja que totes les tasques administratives es continuaran fent per teletreball i tampoc no es reprendran totes les obres. Al voltant de l'edificació tornen a la feina tots els industrials que hi tenen vinculació com lampistes i electricistes, les empreses de subministrament de material a l'engròs i al detall i els tallers mecànics, així com arquitectes o enginyers i indústries de productes estratègics com les de les targetes de crèdit. El titular d'Economia ha remarcat que la construcció ha presentat un protocol de seguretat sectorial que ha estat validat pel ministeri de Salut i que cada empresa ha d'aplicar un altre específic que s'han elaborat amb les companyies de riscos laborals que han de tenir contractades. Per a les professions liberals s'ha previst una restricció perquè només el 50% de la plantilla pugui estar al centre de treball i el volum de persones que mou el sector està entre 1.200 i 1.300 empleats, segons ha indicat el ministre, que ha recordat que la recomanació sanitària és que no es reactiven més de 4.000 persones en cada fase.

Xavier Espot ha assegurat que la mobilització laboral que comença dilluns "és la prova de foc" per comprovar com evoluciona la corba epidemiològica i ha incidit que aquesta setmana no hi haurà més excepcions per a les sortides de les persones. El cap de Govern ha manifestat que "la flexibilització" per fer més activitat física i durant més temps, que ha apuntat que podria ser diària, no es contempla aplicar-la fins a la setmana de 1'11 de maig o fins i tot s'esperaria per a la tercera fase planificada per a una setmana després. Espot ha incidit que és necessari prendre decisions per activar l'economia i que encara que la construcció pugui ser un sector de risc per la possibilitat de patir accidents "s'ha interpretat que implementant protocols de seguretat el risc que era moderat queda minimitzat" i s'autoritza que torni a treballar seguint criteris "de l'interès general". I ha afegit que confia que "el maig sigui un mes de bones notícies i que molta gent es pugui incorporar al lloc de treball" i hi hagi més facilitats per al benestar de les persones i Gallardo ha ressaltat que la fase 3 es pot desenvolupar en subfases.

Més activitat a l'administració
Jover va anunciar dijous l’aixecament de la suspensió temporal dels centres autoritzats de triatge de residus. Paral·lelament a aquesta qüestió, el ministre va afirmar que l’administració pública “ha de fer un pas endavant”, raó per la qual deixarà de comptar amb serveis mínims a partir de la setmana vinent. “L’administració anirà desenvolupant els tràmits en funció dels sectors de reobertura”, va afegir Jover. En aquest sentit, va insistir que tots els tràmits que es puguin fer es realitzaran per via telemàtica, mentre que caldrà cita prèvia per assistir-hi presencialment.

Finalment, amb relació a la segona fase de represa de l’activitat econòmica, Jover va declarar que hi ha previst que dilluns vinent un total de 40 infants assisteixin al servei de guarda.
Veure’n més
29
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts