x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consum

La xifra de comerços cau un 21% respecte al desembre passat

Actualitzada 28/04/2020 a les 07:15
El nombre d’altes comercial durant el primer trimestre d’enguany ha caigut un 21%. Així doncs, s’ha passat de les 247 noves obertures del darrer trimestre del 2019 a 195 nous comerços. Així es desprèn de l’últim informe publicat ahir pel departament d’Estadística, en què es matisa que aquest fet es deu, en part, a la reducció en el nombre d’altes del sector relatiu a comerç i la reparació de vehicles de motor, en el qual es van registrar 45 altes, el 40,8% menys en comparació amb l’últim trimestre de l’exercici anterior. Tanmateix, destaquen la reducció d’altes dels sectors de l’hoteleria i la d’altres activitats socials i de serveis prestats a la comunitat i serveis personals, amb una disminució del 58,3% i del 50%, respectivament.
No obstant això, el primer trimestre d’aquest any va tancar amb un total de 9.639 establiments actius inscrits en el Registre de comerç i indústria, la qual cosa representa un increment de 78 establiments en relació amb els 9.561 establiments registrats el desembre del 2019, és a dir, un augment del 0,8%. Segons el sector d’activitat econòmica, destaca l’augment del nombre de comerços que desenvolupen la seva activitat principal en l’àmbit dels sectors del comerç i reparació de vehicles de motor, amb 2.973 establiments; activitats immobiliàries i de lloguer, i serveis empresarials, amb la creació de 2.691 comerços, i els relatius a l’hoteleria, amb 1.053 comerços.

En l’informe d’Estadística també s’observa una tendència a la baixa quant a la xifra de tancament d’establiments registrats entre el primer trimestre del 2020 i l’últim de l’any anterior. Així, en els últims tres mesos es van donar de baixa un total de 117 establiments, 22 menys que el trimestre anterior, en el qual es van registrar 139 tancaments, una xifra que va representar un descens intertrimestral del 15,8%. Per sectors d’activitat econòmica, el comerç i la restauració va ser el que va registrar més baixes, amb una disminució del 22,6%. Els comerços relatius a les activitats immobiliàries i de lloguer i els serveis empresarials també va sofrir una davallada.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts