x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Espot defensa que la burocràcia dels ERTO és la més ràpida possible

Apunta que és la documentació mínima per afavorir un procediment àgil i assegurar que l’empresa compleix els requisits
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la compareixença d'ahir.

Espot diu que la gestió de l'ERTO serà “tan àgil com sigui possible”

El cap de Govern, Xavier Espot, durant la compareixença d'ahir.

SFG
Actualitzada 26/04/2020 a les 19:15
La burocràcia que han d’emplenar les empreses per acollir-se al programa d’ERTO que va aprovar el Consell General fa una setmana és la més àgil que s’ha trobat per tal de donar resposta ràpida i assegurar que el sol·licitant respon a tots els requisits que es demanen. Així ho va explicar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, durant la compareixença pública que va fer al vespre responent 25 de les més de 350 preguntes que va enviar la població a través d’una adreça de correu electrònic que va habilitar l’Executiu divendres passat. Seguint un format de roda de premsa, Espot va donar resposta a tot un seguit de neguits, d’entre els quals el funcionament dels ERTO era el principal. “Quan vam elaborar el projecte de llei, vam voler facilitar al màxim la burocràcia, sempre tenint en compte que les conseqüències de no concedir-lo són prou greus”, va apuntar Espot, que davant d’aquesta responsabilitat va justificar que “és la documentació mínima per assegurar-nos que les empreses compleixen els requisits”. En la mateixa línia, el cap de Govern va respondre una altra pregunta que posava sobre la taula la possibilitat que una empresa reactivés la seva activitat econòmica ara i s’acollís a la mesura en uns mesos. En aquest sentit, Espot va detallar que l’objectiu és ser flexibles i si una empresa obre ara perquè té un volum de comandes important a l’agenda, i d’aquí a dos mesos ha de demanar un ERTO perquè l’activitat econòmica ha tornat a baixar, ho podrà fer.
El neguit que va presentar la població també anava relacionat amb el futur de l’economia, i és que van demanar si les empreses, un cop passi la data límit dels ERTO, podrien tornar a acomiadar els empleats. En aquest punt, Espot va enviar un missatge tranquil·litzador i va apuntar que “ho podran fer, però sempre acollint-se a la llei i justificant-ho”.


La titularitat dels crèdits tous

Deixant de banda els expedients de regulació temporal d’ocupació, els crèdits tous i la publicació de la seva titularitat també va ser un punt clau en la compareixença del cap de Govern, que en va defensar l’anonimat per “ser informació sensible per als empresaris” i “posar en risc alguns negocis, que poden tenir problemes amb els seus proveïdors si aquests veuen que el comerç té dificultats econòmiques”. Alhora, Espot va assegurar que “tota la informació la rebrà el tribunal de comptes, que valorarà la idoneïtat del criteri”.
L’última pregunta que va respondre Espot anava relacionada amb el servei de mediació, i és que després de la tensió que està vivint la societat amb la situació econòmica i sanitària relacionada amb la Covid-19, el cap de Govern va obrir la porta a l’obligatorietat de passar pel servei de mediació abans d’obrir nous procediments a la Batllia.


La pregunta íntima

D’entre totes les qüestions formals, Espot en va respondre una de més personal, quan va explicar que “de tant en tant visc moments de desànim”, però “soc conscient que la població espera de mi i dels ministres la nostra millor versió, així que ens posem optimistes i ens bolquem en el treball”.
Etiquetes
  • #9 Ferran
    (26/04/20 17:59)

    Com a empresari ens ho posen massa difícil i encara males cares,   El millor es indemnitzar a tothom i quan acabi aquesta comèdia ja tornarem a obrir, que hi haurà gent per triar i remenar.

    Respondre
  • #8 I tant que s'han posat a la pell
    (26/04/20 13:27)

    Agrait va dir..
    Si que s'ha posat a la pell dels altres si,desde la distància perquè a nivell polític i funcionariat ni un sol gest,això sí a partir del 15 de maig després de deliverar 300 amb tots els interessats igual és reduexen un 0,0001 per cent ,això sí que és posarse a la pell de la gent

    Respondre
  • #7 jo a lo meu
    (26/04/20 12:37)

    algu li va prenguntar per els 7 comuns i ells dale que te pego a cascar tothom pero la ruina nacional te de continuar pagant el poble, veurem fins quan es pot mantenir els monstre de 7 caps

    Respondre
  • #6 Agrait
    (26/04/20 12:35)

    Felicitats Sr. Espot.
    Crec sincerament que les decisions que està prenent com a cap de govern són molt complicades i delicades. Aixi i tot, considero que en general i després d'haver-lo escoltat avui, vostè té empatia amb el poble, s'està posant a la seva pell i que les pautes que s'estan seguint són les acertades.
    Enhorabona

    Respondre
  • #5 El flautista d'Hamelín
    (26/04/20 12:07)

    Una posada en escena bonista amb semàntica i retòrica a dojo, és part del Reality Show.

    Respondre
  • #4 hans
    (26/04/20 11:50)

    Continuo trobant a faltar mesures de corresponsabilitat de baixades de sous dels funcionaris per respecta a tota la població, no fan ni un mini'm esforç ni un detall , un 10 % de rebaixa de les nòmines durant el estat d emergència seria suficient per col·laborar i com a mínim no els veuríem com a enemics dels ciutadans o classe privilegiada o intocables. És una vergonya per aquest govern

    Respondre
  • #3 L'entenc perfectament
    (26/04/20 10:32)

    Són lògics aquets "moments de desànim". Quan ets molt conscient de la realitat, saps perfectament el que hauries de fer, que seria el correcte, però no pots maniobrar perquè les forces ocultes, tu impedeixen.

    L'entenc perfectament, Sr.Espot.

    Pd: Cal fer net, netejant el prat de males herbes.

    Respondre
  • #2 tot seleccionat
    (26/04/20 09:54)

    un gent molt generos per part del senyor espot pero aquesta bateria de preguntes res reflectia a part de 5 o 6 preguntes la quantitat de problemes que queden sense respondre,van ser triades molt selectivament per que tot sembles ALICIA EN EL PAIS DE LES MARAVELLES, la realitat es molt i molt mes durai es van aparta les preguntes mes incomodes de respondre,res que nno esperes un

    Respondre
  • #1 carmen sanchez
    (26/04/20 08:55)

    Sr. Espot, si el salari minim necesari es de 1.083 euros, perque no es pujan les pensions fins a aquest minim ? o els jubilats som ciutadans de segona ?

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts