Pandèmia mundial

L'empresariat del Pas diu que “hi ha molta gent en dificultats”

L'empresariat del Pas diu que “hi ha molta gent en dificultats”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Està a punt de complir-se un any de l’esllavissada que va deixar aïllat el Pas de la Casa del seu principal client, França. Van ser un parell de setmanes de molta angoixa per a un nucli turístic i comercial que depèn en bona mesura del client francès. Un any després el nucli està vivint una situació “molt pitjor”, va manifestar el president de la Iniciativa Publicitària del Pas, Jean Jacques Carrié. “Hi ha molta gent que està en dificultats, que no sap com pagarà les nòmines”, va lamentar l’empresari. El tancament ja dura més d’un mes i la incertesa és també quan es reobrirà la frontera i tornarà el client francès que omple els establiments especialment els caps de setmana. “Tot el que s’ha perdut ja està, ara el que tothom voldria és obrir al més ràpid possible”, va afegir Carrié, valorant també positivament els ajuts activats pel Govern per ajudar l’empresariat a pal·liar la crisi. Precisament Carrié recordava els fets de l’any passat però “aquest problema és molt més gran, estem pendents de com es farà el desconfinament i és molt més complicat”.

Des del Pas de la Casa estan disposats a cooperar i donar idees per a una campanya estival que serà segur atípica. Però Carrié també va recordar que es dependrà del que decideixin els països veïns, “de quan obrirà la frontera de França, i també la d’Espanya”.

L’esllavissada a l’RN22 d’ara fa un any va tenir unes conseqüències en el teixit empresarial del poble que precisament recull l’informe de conjuntura del segon semestre de l’any 2019 elaborat per la Cambra de Comerç. L’enquesta detalla que com a conseqüència d’aquest aïllament –i també d’algun tall puntual de la connexió a causa de nevades, un mal endèmic que pateix el poble– els negocis del Pas havien experimentat una disminució de la facturació per establiment del 17,4% de mitjana, “una taxa de caiguda molt superior a la del conjunt del país”.

tracking