x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

El Govern aprova 94 milions de 960 sol·licituds de crèdits tous

Jover detalla que la gran majoria de les demandes s’han atorgat a les empreses del sector serveis
Actualitzada 24/04/2020 a les 14:10
El programa de crèdits tous que va impulsar l’executiu amb l’ajuda de les entitats bancàries del país ha rebut un total 1.487 sol·licituds i n’ha estimat “totalment o parcial” 960 per un valor superior als 94 milions d’euros de les 1.086 que s'han resolt fins ara. Són les xifres que va posar sobre la taula el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d’ahir a la tarda, on va detallar que el ritme de sol·licituds ha baixat els últims dies perquè “creiem que la gran majoria d’empreses que s’hi volien acollir ja han enviat els documents i, o han rebut resposta, o estan a l’espera de la resolució”.
Tot plegat, Jover va voler fer un balanç general de la mesura inclosa en la primera Llei òmnibus que va aprovar per unanimitat el Consell General fa poc menys d’un mes i, més enllà de valorar “molt positivament” la seva funció i els resultats que està donant en el teixit econòmic del Principat, va detallar que, de moment, de les 1.487 sol·licituds rebudes hi ha 919 provenen presentades per empreses i 568 són d’autònoms.

En la mateixa línia, el ministre va explicar que la gran majoria de sol·licituds que s’han presentat s’han validat amb la totalitat o amb una part del total demanat. En concret, s’han estimat 960 peticions, contra les 126 que s’han denegat per defecte de forma a l’hora de presentar la documentació. Quant al valor, Jover va diferenciar entre els que es destinen al pagament de despeses corrents com, per exemple, els sous dels treballadors i els proveïdors, que són la majoria, amb 91 milions d’euros prestats, i els que van destinats a refinançar préstecs crediticis, que han suposat un total de 3,3 milions d’euros.

62 milions a grans empreses
Com a novetat, el ministre portaveu va desglossar encara més les xifres, distingint entre els sectors de les empreses demandants i els totals sol·licitats.

D’una banda, Jover va detallar que les empreses provinents del sector serveis són les que més inscripcions acumulen, un 24%. En segon lloc, els comerços, amb un 23%. L’hostaleria i la construcció són el tercer i quart sector que més crèdits tous han demanat a l’executiu.
D’altra banda, es va mostrar sorprès per la “diversitat en la tipologia d’empreses que s’han adherit”, i és que “hem atorgat crèdits tous a grans grups empresarials i a petits i mitjans establiments del país”. Segons va catalogar Jover, s’han acceptat 62 sol·licituds per un total superior al milió d’euros, 120 de més de 500.000 euros i 446 per imports que no arriben als 20.000 euros.


Segona línia de crèdits tous

Veient que el ritme d’inscripcions ha anat a menys i posant el focus en el futur pròxim, Jover va avançar que el Govern treballa en la segona línia de crèdits tous per a empreses i autònoms, que hauria d’estar enllestida les pròximes setmanes. Tot i advertir que es modificaran algunes condicions en comparació amb la línia que es va aprovar amb la primera Llei òmnibus, no va voler desxifrar quins seran els requisits que hauran de complir les empreses que s’hi vulguin adherir. “Estem treballant per adaptar-ho a la situació. La primera era una mesura d’urgència, aquesta segona línia anirà destinada a les suspensions d’activitat temporal i a les reduccions de jornades”, va apuntar Jover, que es va mostrar optimista amb la situació de cara al futur: “Aquesta nova línia haurà d’acompanyar l’obertura gradual dels negocis del país.”
El ministre Jover va concloure tot destacant la necessitat de relacionar el turisme amb la salut, ja que “serà un factor clau per escollir destinació”.
Etiquetes
  • #13 Joan
    (24/04/20 19:32)

    La gran majoria de morts són de Saleta i del Cedre, tots ells majors de 70 anys, però el gruix de la població segueix confinada sota amenaces i el teixit comercial aturat. En comptes de "segrestar i prohibir" als ciutadans, el govern hauria d'obrir comerços i començar a tirar a caminar l'economia, perquè a la fi, el que ens matarà no serà el "corona" si no el govern amb la seva incapacitat per prevenir i resoldre una crisi.

    Respondre
  • #12 ya foste
    (24/04/20 17:54)

    estic d acord,que surtim les empreses beneficiàrias dels crèdits i import atorgat...

    Respondre
  • #11 $I$T€MA
    (24/04/20 15:15)

    Més deute públic, més crèdit i dèbit de les empreses, més endeutament a les famílies, i tot per salvar l'economia ....? No seria millor tornar als anys 50 que ningú estava endeutat amb el càncer dels putos diners ....?

    Respondre
  • #10 Carles
    (24/04/20 13:58)

  • #9 Targetes de racionament
    (24/04/20 13:34)

    Quan s'acabin els milions d'euros en crèdits i vingui l'autèntica crisi, que serà la frenada total de l'economia mundial, què vindran, les targetes de racionament de menjar a les places públiques?

    Respondre
  • #8 El rey Midas
    (24/04/20 13:12)

    Tot el crèdit està avalat per la Padrina, és a dir, el pagarem tots en forma d'impostos, una autèntica bicoca per oportunistes de tota mena. Un somni fet realitat, si a qualsevol de nosaltres ens hubiensen dit que en breu es repartirien milions d'euros en crèdits, ningú l'hagués cregut ....

    Respondre
  • #7 mld
    (24/04/20 12:33)

    el problema el tindrà el que tingui atorgada una petita quantitat, els que hagin pogut fer passar una gran quantitat, passen el problema al banc o la padrina. "Si deus 1000 € tu tens un problema si deus 1000000 € el problema el te el banc o la padrina, es a dir tots"

    Respondre
  • #6 "Lo negoci" ben muntat!.
    (24/04/20 12:08)

    Se'ns dubte Govern, és el millor aliat dels bancs. Qui hagi caigut a la trampa, quedarà amb un deute encara més gran, i sense empresa.
    És qüestió d'anar sanant, ficant panys i tiristes, a una ferida que requereix alta cirugia.
    N'hi ha que tenen "lo negoci" ben muntat!.
    Empresaris i treballadors, no oblideu una cosa: El màxim responsable de la situació econòmica, és qui confina. Les víctimes, no han de pagar la factura.

    Respondre
  • #5 Hugo
    (24/04/20 11:33)

    Se toman todo el tiempo del mundo. Entretanto, quienes no facturamos ni un solo céntimo, y vemos como nos comemos el capital de trabajo de la empresa, no tenemos absolutamente ninguna manera de informarnos sobre nuestra solicitud.
    En estos momentos, donde el Govern se preocupa tanto por la salud física y mental de los residentes, están provocando un ataque de ansiedad y angustia por no saber qué, cuándo y cómo haremos para sobrevivir.
    Y sinceramente no es un regalo: es endeudarse nuevamente por una situación que no podemos manejar.
    La intención fue buena y nos dio un atisbo de esperanza, mientras que a toda velocidad se preparó la documentación requerida.
    Desde hace casi un mes, no hay modo de saber dónde estamos parados.

    Respondre
  • #4 carlito
    (24/04/20 11:23)

    jo tinc una pregunta.. i no em salteu al cap sup: ja estan obertes les perruqueries? que veig que aquest sr te els cabells ben tallats i arreglats i jo tambe voldria anar-hi.

    i si no estan obertes...suposo que la seva dona es d´aquesta professio, que sino.. no entenc com ho ha aconseguit.

    Respondre
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts