x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

El comú de Sant Julià descarta el projecte de la tirolina a Naturlandia

El cònsol calcula que la crisi actual tindrà una afectació d’entre el 20% i el 40% en els ingressos al parc i fins al 65% en la gestió comunal
Imatge de la sessió de consell de comú celebrat dijous al matí telemàticament.

El comú de Sant Julià descarta el projecte de la tirolina a Naturlandia

Imatge de la sessió de consell de comú celebrat dijous al matí telemàticament.

COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA
Actualitzada 11/04/2020 a les 07:57
El comú de Sant Julià de Lòria descarta tirar endavant el projecte de la tirolina a Naturlandia. Així és com ho va explicar el cònsol major, Josep Majoral, en roda de premsa després de la sessió de comú, en què es van aprovar uns pressupostos de 15 milions d’euros. Una dada que decreix fins al 24 per cent menys respecte als del 2019, i que, a més, encara no preveu els efectes de la crisi sanitària de la Covid-19. En aquest sentit, el cònsol va assegurar que patiran certes modificacions per fer front a aquesta “situació excepcional”.
Majoral, pel que fa al projecte de la tirolina, va assegurar que ha de ser el consell d’administració de Camprabassa qui ha de prendre la decisió del projecte però que en aquests moments la corporació “no té prevista cap import per a la realització de la tirolina”. A més, va informar que enguany es preveu la pèrdua d’entre el 20 i el 40 per cent a causa de la crisi que afecta “tant el nostre país com els països veïns, i que comportarà una disminució turística”.

Per contra, en la sessió es va aprovar destinar un milió d’euros al parc, “tal com s’ha anat fent en els darrers quatre anys”, va manifestar Majoral. Una aportació econòmica que va ser criticada per Cerni Cairat, conseller de la minoria, que va argumentar que “pot representar un greuge comparatiu envers la parròquia” i que “el parc hauria de tenir un cost el més mínim possible en benefici del comú i aportar recursos a altres partides”. Tot i això, els pressupostos per a aquest any van ser aprovats amb l’abstenció de la minoria, des de la qual Cairat va al·legar que “creiem que en aquest moment, malgrat que no siguin del nostre acord, s’han de tirar endavant per resoldre al més aviat possible aquesta situació”.

Menys pressupost
El marc pressupostari per enguany es va aprovar amb una diferència a la baixa de més de 4,5 milions d’euros respecte de l’any passat, amb 15.142.944,25 euros en total. A més, no fan referència a la crisi sanitària a causa de la Covid-19, fet que va molestar l’oposició. En aquest sentit, Cairat va manifestar que la minoria considerava oportú que els pressuposts haurien d’haver estat modificats davant de la situació actual, però que s’abstenien en la votació perquè “en aquest moment cal estar al costat de la majoria i trobar consens”. Per contra, la consellera de Finances, Maria Àngels Marfany, va al·legar que eren conscients que hi hauria modificacions en la partida d’enguany, però que la decisió de no preveure-hi la crisi actual ve donada perquè ja havien estat aprovats anteriorment pel Tribunal de Comptes i que, d’aquesta manera, “podrem executar els pagaments amb la màxima celeritat possible”. A més, va afegir que això els permet continuar amb la “normalitat” comunal i que posteriorment està previst revisar-lo “amb calma quan sapiguem realment quins són els efectes econòmics i socials d’aquesta situació excepcional, que tampoc no sabem quant s’allargarà”. En aquest sentit, el cònsol major va indicar que s’ha fet una estimació aproximada que apunta que “els ingressos per al 2020 podrien caure entre el 30 i el 65 per cent”. Per fer front a aquestes estimacions, el comú lauredià va aprovar una modificació del calendari fiscal que preveu una exoneració d’impostos, fins al 2021, a totes les empreses de producció local perseguint el producte de quilòmetre zero. El cònsol va assegurar que aquesta modificació vol “facilitar el màxim possible a la ciutadania que faci front a la crisi econòmica que ve”.

Pel que fa a les inversions, ara mateix el comú té com a prioritàries el dipòsit d’aigua a Nagol, el nou magatzem de la deixalleria i la millora dels parcs infantils, tot i que també té previstos projectes de participació ciutadana amb un cost aproximat de 2,5 milions.

Fons solidari
Durant la sessió comunal Majoral va informar que a partir de la setmana vinent hi haurà disponible un compte bancari com a fons solidari en el qual els càrrecs polítics, personal de l’administració pública i la ciutadania en general que hi estigui interessada puguin fer la seva aportació econòmica.
Etiquetes
  • #4 karlitos
    (11/04/20 15:35)

    Es preferible passar gana, viure malament pero que no falti Naturlandia, es la mare del partit que sempre guanya a Sant Julià i de la gent que llis vota, una majoria de caciques i de gent del poble comprada....Ho diu el passat el present i segurament el futur....

    Respondre
  • #3 Conseqüent sempre!
    (11/04/20 14:01)

    Bé, fora tirolina! Doncs ara només queda tancar Naturlàndia, que es un “negoci ” ruïnós, ideat per el seu mentor, i inútil total, el Sr Josep Pintat!
    A veure si tindrà el seny i la responsabilitat, que se l'hi otorga com a Cònsul de tancar algo, que només provocar ruïna al poble. Ara si, perden vots... 

    Respondre
  • #2 GM -GERARD MARTINEZ LA SAOLUCIO
    (11/04/20 11:56)

    Que facin fer els informes, una altra vegada ja que l´han tornat a contractar, al sr. Gerard Martínez, pensador i ideóleg de Naturlandia...Segur que aquests informes seran de gran ajuda, com els primers que va fer, almenys podrà tornar a justificar factures de grans quantitats al Comú...Laurèdia no té remei......sort que Govern ja no la té en compte per res...

    Respondre
  • #1 Joan
    (11/04/20 09:36)

    Penós parriocalisme! Un sol fons solidari: el que promou govern!

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts