x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Govern defensa que el segon paquet d'ajuts permetrà mantenir els llocs de treball

Jover insisteix que hi haurà mesures per alliberar els assalariats que perdin sou d'algunes obligacions
Eric Jover durant la compareixença de Divendres Sant des de l'edifici administratiu

Govern remarca que el segon paquet d'ajuts permetrà mantenir tots els llocs de treball

Eric Jover durant la compareixença de Divendres Sant des de l'edifici administratiu

SFGA
Actualitzada 11/04/2020 a les 07:03
El ministre Portaveu ha destacat que la prioritat de la llei transversal que inclou el segon paquet de mesures per afrontar la crisi "és protegir els llocs de treball del país" amb elements i la flexibilització de les jornades laborals que ha recalcat que aniran acompanyades d'accions "per alliberar d'algunes obligacions" els assalariats que tinguin una reducció de sou. Ha assenyalat que l'objectiu és que les famílies es vegin afectades el mínim possible en "l'estil de vida" que tenen i ha indicat que per això s'ha contactat amb associacions de propietaris per conèixer el seu parer respecte el contingut de la llei que preveu rebaixes en els lloguers i en les quotes de les hipoteques. Eric Jover no ha volgut donar detalls de la llei "perquè s'està en fase de negociació" i que es vol entrar la setmana que vé a tràmit pel procediment d'urgència perquè estigui en vigor abans de principi de maig però ha ressaltat que inclourà una nova injecció de fons públics que deixa clar "el compromís del Govern" per ajudar el teixit empresarial i ha incidit que reforça els ajuts per als autònoms "com a part clau" de l'economia.
El titular de Finances ha insistit que hi ha d'haver corresponsabilitat de tots els actors "i tothom ha d'assumir part del pes de la crisi perquè cap sector quedi massa tocat i faci que tot trontolli" i s'ha mostrat convençut que les propostes que recollirà la llei "permetran al teixit econòmic aguantar l'embranzida de la crisi al maig". El ministre ha apuntat que han rebut cartes de diferents sectors empresarials explicant la situació concreta i demanant suport específic però ha ressaltat que les mesures han de ser d'aplicació generalitzada "i els recursos de l'Estat són finits i algunes demandes no es podran acceptar".


Conductes irresponsables

Eric Jover s'ha referit als dos accidents greus que s'han registrat en les últimes hores i ha manifestat que "semblaria que alguns irresponsables han tingut la temptació d'anar més ràpid del que toca". Els hi ha demanat que tinguin una conducta correcta perquè amb aquests comportaments posen en risc la seva vida i la dels altres i poden requerir activar recursos sanitaris i serveis d'emergència que han d'estar centrats en l'atenció als malalts de la Covid-19 i ha indicat que la policia ja està pensant els reforços que cal implementar per acabar amb aquestes conductes.
Les dades recollides pel Govern indiquen que la mobilitat a les set de la tarda era un 85% inferior a la d'una jornada normal i el ministre Portaveu ha precisat que hi ha hagut "un lleuger augment" de trànsit per la frontera amb Espanya que ha registrat una disminució del 92% i en el cas del punt del Pas de la Casa el descens és del 98%.


Web amb recursos educatius

Jover ha anunciat que s'ha activat la web infoeducació.ad per proporcionar recursos educatius als alumnes, pares o tutors i als ensenyants durant el període de tancament de les escoles i facilitar-los tots els elements que necessiten per mantenir l'activitat aquests dies.
El ministre ha donat les dades de l'evolució del fons de solidaritat creat per comprar material sanitari i atendre els col·lectius me´s vulnerables que acumula ja 1.635.402 euros amb aportacions com la dels veïns del poble de Ransol que ascendeix a 5.432 euros o la de l'ACA que ha estat de 9.640 euros.  
  • #6 Olivier Billieres
    (10/04/20 23:51)

    Segons l'article següent, les mesures són per al mes de maig, perquè òbviament per a aquest govern, el mes d'abril ha desaparegut del calendari. Qui pagarà els sous ???

    Respondre
  • #5 Olivier Billieres
    (10/04/20 23:49)

    Mesures per al mes de maig !!! I què fem amb els sous d'abril ??? Saben que moltes empreses no tenen ni un sol cent per contribuir? Qui pagarà? Tinc la impressió que entre març i maig, aquest govern va oblidar que hi havia 30 dies i que les famílies necessiten menjar. Nosaltres, els hotelers, paguem tot, la renda quan estem tancats i com que la llei no ha estat redactada correctement, La Sercenza, que es recull per transferència primer després de facturar el consum mitjà i no el consum real al març, després envia els documents que sol·liciten l'ajornament, tots els salaris (excepte els dels directius, no cal dir-ho). Ajudants ??? Algú ha vist el color ???

    Respondre
  • #4 Xup, xup.
    (10/04/20 23:09)

    Miren de salvar els mobles com poden, però erren constantment.
    Ara és el moment d'anar tots a una i d'ajudar a les persones vulnerables i les famílies. Portem un mes tancats a casa, les ajudes no arriben, i pel que sembla, poc interes hi ha en que arribin.
    Endarrerir les coses, només servirà per accelerar o provocar un esclat social, que fa anys i anys que fa xup, xup.

    Respondre
  • #3 Made in Spain
    (10/04/20 23:06)

    Tot el què fa Jover és per ordre exprés d'Espanya, algú ho havia de dir.

    Respondre
  • #2 Pere
    (10/04/20 22:10)

    Si no s inclou la morataria de prestecs i hipoteques tot sera una cortina de fum. Es una mesura absolutament obligatoria ja que permetria rebaixar lloguers per empreses i particulars, alleugerir la presio fiscal i economica als particulars i empreses etc. Si tornen a proposar credits tous ja es que ens prenen a tots per a rucs : els credits es paguen i amb interesos aixi que els unics que hi guanyen son un cop mes els bancs que s estan fregant les mans de cara al Juny quan puguin execuatr hipoteques amb la complicitat dels que manen que son molts d ells accionistes dels bancs . Passara la censura aquest comentari ?

    Respondre
  • #1 Indefensable
    (10/04/20 21:33)

    Aquest senyor juntament amb la resta de la trup defensa lo idefensable equivocanse de totes totes i deixant a la misèria a 3/4 de la població amb molt poca visió i amb un descaro impresionan, tot això és caduc de règims desfasats i que al final no pot fer més que girarse en contra del propi comerç i la clase política, protegir als seus votants que tots sabem qui són per esfonsat al fang al mes desprotegit,Aproposit tot al meu soport als serveis mèdics, de enfermeria i tota tota l'altre gent que feu que cada dia poguem tenir tot lo bàsic a les nostres cases ,però si us plau un cop ja demostrat que estem amb ells ,ja és hora que obriu els ulls tots els treballadors i pareu de sortir a la finestra aplaudir mestres estan deixarnos a tots amb una mà davant i l'altre darrera ,prou de ser tan rucs is us plau ,tot aquest compte de aplaudiments és per tenir al personal distret mentres ells acabaran esfonsan a tothom a la més p.. misèria, aquest comentari pasara la vostre censura?

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts