Un 20% dels hotels no tornaran a obrir fins a l'hivern

La UHA considera que l’única opció viable per sobreviure és minimitzar els costos al màxim

Un 20% dels hotels no tornaran a obrir fins a l'hivernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 20% dels hotelers s’estan plantejant no tornar a obrir els establiments fins a la temporada d’hivern. Des de la Unió Hotelera (UHA) consideren que sense un suport clar per part del Govern per aconseguir que les empreses mantinguin la seva capacitat productiva viva, l’única opció viable per sobreviure és minimitzar els costos al màxim i esperar que el mercat realment s’hagi recuperat. Així ho va fer públic ahir la Unió Hotelera en una nota de premsa arran de la preocupació que està generant la crisi sanitària per la Covid-19.

En aquesta línia, van indicar que pocs dies abans d’arribar al primer mes de tancament del sector i un cop aplicat el primer paquet de mesures de l’executiu, la seva preocupació va en augment dia a dia. “Sabem que s’està preparant un segon paquet de mesures, ja que així ho diu el ministre Jover en les seves rodes de premsa, però el cert és que avui en dia només tenim la confusió generada per unes suposades filtracions a la premsa”, van posar en relleu. I van matisar que des de l’associació s’han posat a disposició del Govern per aportar dades que podrien ser claus per a la confecció d’aquest segon paquet de mesures.

Per aquest motiu, l’entitat d’hotelers va començar a recollir dades dels associats per quantificar les reserves que podrien tenir durant els pròxims mesos. D’aquesta manera, han pronosticat que durant el mes de maig tindran una afluència als establiments del 5,51%, al juny del 8,10%, al juliol del 18%, a l’agost del 20,69%, al setembre del 13% i l’última previsió és per al mes d’octubre, que esperen tenir un 7% del nombre de les reserves totals. Segons van informar, aquestes dades mostren de forma determinant la viabilitat que tindrà la campanya d’estiu. I també van apuntar que davant la incertesa del segon paquet d’accions que adoptarà l’executiu, molts establiments es veuen obligats a prendre certes decisions, vist que cada dia que passa és un cost afegit més a la “debilitada tresoreria dels establiments hotelers”, creuen que el que s’ha de protegir és la supervivència de les empreses perquè puguin tornar a ser operatives en el moment que la situació torni a la normalitat i s’estabilitzi el mercat.

Per la seva banda, el ministre Jover va dir que “entenc que la Unió Hotelera treballa amb els seus propis barems, que no són necessàriament els mateixos amb els quals ho fem des del Govern”. Tanmateix, va reconèixer que el sector del turisme “patirà dificultats en els pròxims temps”. Tot i això, el portaveu també va remarcar que “tant l’executiu com Andorra Turisme ja estem treballant per tal de mitigar l’impacte negatiu de la crisi i estem buscant pro activament solucions. Així doncs, caldrà fer una campanya agressiva per tal de poder atreure el turisme de proximitat els pròxims mesos”. Finalment, i amb relació a les dades d’ocupació, Jover va recordar que “estem davant d’una emergència sanitària que és evolutiva, i en gran par, també és incerta en l’àmbit econòmic”, i per aquest motiu caldria estar “atents i prendre les mesures oportunes en cada moment”.

tracking