Pandèmia mundial

Espanya pateix un nou repunt de defuncions amb 757 en 24 hores

Illa afirma que ja s’ha arribat al pic però deixa la porta oberta a allargar l’estat d’alarma fins al maig

Espanya pateix un nou repunt de defuncions amb 757 en 24 hores

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació no millora a Espanya i és que ahir es va registrar un nou repunt de morts, 757 en les últimes 24 hores. Segons va detallar el ministeri de Sanitat, Salvador Illa, el país segueix immers en una lleugera pujada en el nombre de contagiats i morts, que va començar dimarts i que l’executiu espanyol va justificar amb un retard en la notificació dels casos del cap de setmana.

Tenint en compte els 757 nous decessos, la xifra de defuncions es va enfilar fins a les 14.555 persones. El nombre de contagis també va patir una lleugera pujada i es va arribar als 146.690 infectats, amb 6.180 nous positius, 702 més que dimarts. Pel que fa a les persones curades, ahir es van registrar 4.813 altes noves, que fa un total de 48.021 persones recuperades. La dada positiva és que les altes diàries es van doblar respecte a les de dimarts.

El ministre de Sanitat espanyol va restar importància al repunt de defuncions i va assegurar que el país “ha arribat al pic de la corba” i es troba “en fase de desacceleració” de l’epidèmia. Tot i això, Illa va deixar la porta oberta a allargar l’estat d’alarma 15 dies més. Manté que el govern està treballant en diferents escenaris, però que no estan en “condicions” de dir què faran “a partir del 26 d’abril”. Durant la roda de premsa, va insistir que seguiran amb les recomanacions dels experts sobre l’evolució de la pandèmia i sobre l’ús de les mascaretes. Per concloure, Illa va descartar implantar carnets “d’immunitat” a aquelles persones que hagin passat la malaltia.

Quant a Itàlia, la situació cada vegada sembla estar més controlada, encara que el cap de la Protecció Civil, Angelo Borrelli, informés ahir d’un lleuger salt pel que fa als contagis, 3.836 en 24 hores, la xifra més baixa des del 13 de març. “Hem de mantenir la guàrdia alta”, va demanar Borrelli, després de detallar que el país va arribar la setmana passada al pic de la corba epidemiològica i que aquesta setmana la tendència va en baixada.

Fins al moment, el país ha registrat més de 139.000 casos de coronavirus, dels quals 17.669 són de persones que van traspassar, 542 dimecres. La xifra positiva de la jornada, en la mateixa línia que Espanya, és que es va registrar 2.099 recuperats, el rècord des de l’inici de l’epidèmia. El 63% dels contagiats italians es recuperen en els seus domicilis, mentre que la resta es mantenen ingressats en centres hospitalaris o estan en estat greu a la unitat de cures intensives.

tracking