Els tests d'anticossos arribaran el 20 d'abril

Martínez Benazet remarca que tot el material sanitari que es compra té totes les garanties de seguretat

Els tests d'anticossos arribaran el 20 d'abrilSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'arribada dels tests anticossos que es faran a tota la població es retarda uns dies i la previsió és no estarà al Principat fins al 20 d'abril, segons ha anunciat Joan Martínez Benazet. El ministre ha explicat que el material s'havia encarregat a Corea perquè el termini d'entrega es demorava i s'han encomanat a la Xina "a una empresa amb certificació del govern xinès" i que ha passat tots els controls que donen garanties de seguretat. I ha precisat que el "petit retard" es produeix arran de les informacions sorgides pels tests que havia comprat el Regne Unit, que són autotest que es compren a la farmàcia, mentre que els que es faran aquí els fan professionals i ha indicat que el govern asiàtic vol fer una revisió dels articles que surten. El ministre ha comentat que per fer les adquisicions de material es compta també amb un científic espanyol que està a la Xina que fa el seguiment perquè en tingui garanties.

Martínez Benazet ha recalcat que hi ha moltes dificultats per comprar material sanitari i que potser alguns productes s'estan pagant a preus superiors als que tenien abans de l'inici de la pandèmia perquè hi ha comportaments poc ètics de persones que volen treure fruit a aquestes vendes per l'emergència però ha defensat que és material amb totes les garanties. En el cas dels respiradors ha indicat que avui arriben d'Alemanya cinc de la marca Philips i demà altres cinc de la Xina amb una empresa amb certificació del govern asiàtic i ha incidit que "tenim molta cura del que comprem i on ho comprem" i que s'han fet gestions per tenir els ventiladors amb entre "40 i 50 empreses" i ha lamentat que hi hagi qui vulgui enriquir-se en aquest escenari internacional.

Els dies que falten per iniciar el cribratge de la població en mig centenar de punts de control serviran per acabar de dissenyar l'operativa de les proves a tota la població, fronterers inclosos, que ha recordat que es farà amb tests dels dels cotxes, en empreses, centres sanitaris i domicilis, i ha afirmat que en breu es farà una crida perquè persones voluntàries puguin col·laborar en la recollida de mostres d'aquestes proves generalitzades.

El ministre ha ressaltat que el projecte d'anticossos "ens col·locarà en una posició molt bona" de les mesures que s'implementen en la "lluita ferotge" contra el que reiteradament qualifica com "una bèstia" i ha assegurat que les coses s'estan fent bé amb les limitacions derivades de l'emergència mundial. I ha especificat que el test d'anticossos es farà de forma massiva i quan el resultat plantegi dubtes sobre si la persona encara està contagiada se li farà el test d'antígens per determinar si té la malaltia.

Joan Martínez Benazet s'ha referit als assessoraments que està rebent el ministeri que ha destacat que sorgeixen com col·laboracions altruistes en alguns casos de persones que comparteixen coneixements i experiències davant una malaltia desconeguda sense intercanvis econòmics i que fins ara Oriol Mijtà no li ha passat cap factura per la feina d'assessorar que ha fet al país.

tracking