Govern es planteja fer una emissió de deute per a les despeses de la crisi

El ministre portaveu, Eric Jover, ha destacat que la renovació de 125 milions en bons a dos anys ha tingut "molta bona acollida" i ha rebut peticions per 187 milions d'euros

El segon paquet de mesures podria finançar-se amb una emissió de deute públicTwitter Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern podria finançar el segon paquet de mesures amb una emissió de deute públic arran de la gran acollida que ha tingut l'última subhasta de 125 milionsen la modalitat de bons a dos anys i a un tipus d'interès del 0,75%. Així ho ha fet saber aquest vespre elministreportaveu, Eric Jover, qui ha destacat que la suma del valor nominal de les sol·licituds rebudes ha estat de 187 milions, xifra que representa un 150% més de l'import màxim de l'emissió, i que un 55% de les subscripcions han estat fetes per privats, un percentatge més elevat quel'últimavegada. En aquest sentit, el ministre ha afirmat que l'emissió de deute públic "ha funcionat molt bé" i que aquest interès "és una molt bona notícia" en aquest moment de crisi sanitària. Així mateix, jover ha recordat que l'executiu està fent "un esforç"per injectar diners, com els 200 milions del primer paquet de mesures, que suposa la meitat del pressupost del país. El portaveu del Govern també ha argumentat que aquest any s'han atorgat més de 2 milions d'euros per a ajuts a l'habitatge de lloguer i que el ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut ha rebut 1.454 sol·licituds, de les quals 1.072 s'han resolt favorablement.

Pel que fa a les donacions del fons de solidari impulsat per Govern, Jover ha destacat que ja s'han superat el milió i mig d'euros i que el número 828 ha rebut més de 23.000 missatges de text, xifra que representa 46.000 euros. Així mateix, el ministre ha explicat que arran de la crisi el Govern ingressa menys i té més despeses en elements no previstos i que l'impacte econòmic que tindria un tancament dels establiments durant dos mesos seria d'uns 45 milions.

Assetjament virtual

El ministeri d'Educació ha decidit ampliar el camp d'actuació de l'aplicació B-Resolt per a joves de 12 a 18 anys i amb l'objectiu d'atendre casos de ciberassetjament o de dificultats familiars que es produeixin al domicili durant el període de confinament, segons ha detallat el ministre portaveu, Eric Jover. L'eina educativa permet de manera anònima denunciar casos de 'bullying' a l'escola, tot i que també és vàlida per notificar assetjament virtual durant el tancament dels centres i a través de la qual donen resposta un inspector d'educació, tres educadors socials i diversos psicòlegs voluntaris.

tracking