Infraestructures

La millora a la Portalada es queda en espera

L’executiu ha suspès tota l’obra pública en curs, la que està pendent d’adjudicar i la que s’havia de treure a concurs

La millora a la Portalada es queda en esperaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La data límit per presentar ofertes per part de les empreses interessades a licitar per als treballs d’ampliació del centre escolar de segona ensenyança d’Ordino era el dilluns passat. Unes obres que, segons fonts del Govern, no s’adjudicaran en la data prevista (era el 2 d’abril) ni es començaran quan estaven programades. El 2 d’abril també era la data límit per presentar ofertes per als treballs de protecció davant de la caiguda de blocs rocosos a la CG-1 a la zona de la Portalada per millorar la seguretat d’aquest tram de carretera arran de l’esllavissada de l’agost. El contracte tampoc s’adjudicarà en la data prevista i l’inici de les obres també s’haurà d’ajornar per a més endavant.

Aquestes són les dues obres promogudes per l’executiu que estan actualment en licitació i que es veuen afectades per la crisi sanitària provocada pel coronavirus. El Govern, en les mesures especials adoptades per intentar frenar la pandèmia, ha aturat l’obra pública (també la privada) i en conseqüència també la resolució dels concursos en marxa que queden suspesos fins que es decreti l’aixecament del vet a les construccions. Una data que és una incògnita hores d’ara i que dependrà de com evolucioni la pandèmia al Principat i del relaxament de les mesures de confinament decretades per l’executiu per lluitar contra la malaltia.

La prohibició de continuar amb les obres públiques no només afecta les que estan en marxa i les que s’han tret a concurs, també les que s’havien de licitar en les properes setmanes. Segons les mateixes fonts, totes les obres que el Govern tenia previst treure a concurs les properes setmanes i mesos han quedat aturades a l’espera de l’evolució de la crisi sanitària. A més de l’aixecament de la prohibició, tot fa pensar que alguna de les partides pressupostàries destinades a inversions en infraestructures s’haurà de redirigir per a ajuts als ciutadans i al teixit empresarial.

tracking