Itàlia prepara la reobertura gradual del país quan contingui l'epidèmia

Les autoritats volen reimpulsar l’economia al més aviat possible amb l’estabilització dels afectats

Itàlia prepara la reobertura gradual del país quan contingui l'epidèmia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern italià ha començat els preparatius d’un pla de cinc punts per reobrir el país, de manera gradual i controlada, quan comenci a disminuir l’epidèmia de coronavirus, segons va explicar ahir el ministre de Sanitat, Roberto Speranza. Les autoritats mèdiques italianes fa dies que constaten certa estabilització en les xifres d’afectats en tot el país –gairebé 125.000 contagis i 15.000 morts– i pretenen reimpulsar al més aviat possible l’economia nacional.

Les línies mestres d’aquest pla consisteixen a mantenir l’actual distanciament social, un augment dels tractaments dins de les llars per rebaixar la càrrega dels hospitals i l’augment exponencial de les proves a la població. Aquest increment dels tests hauria de revelar “quants italians han estat infectats, si són immunes i com són immunes, quants i en quines àrees poden tornar a una vida normal”, segons va detallar el ministre.

En aquest sentit, Speranza també va avançar que els hospitals italians obriran seccions especialitzades en el tractament de la malaltia i va anunciar el desenvolupament d’una aplicació de telefonia mòbil per rastrejar els contagiats i proporcionar-los ajuda remota. El ministre, no obstant això, va fer una crida a la precaució. “No hi haurà un sol dia en què puguem dir que tot ha acabat”, i va reconèixer que seria “una irresponsabilitat” per la seva part prometre una data per tornar a la normalitat. “Cal conviure amb aquest virus”, va declarar el ministre, que va recordar que la crisi només acabarà quan els investigadors aconsegueixin desenvolupar una vacuna contra la malaltia.

D’altra banda, segons les dades publicades ahir pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, Europa ja ha sobrepassat els 555.000 casos per contagis i supera les 45.000 morts relacionades amb la Covid-19.

Pel que al nombre de contagis, Espanya lidera la llista amb 124.736 positius, seguit ben de prop per Itàlia amb 124.632 positius. En tercer lloc, se situa Alemanya amb 91.714 positius i després França, amb 68.605 positius. Quant a les xifres de defuncions, Itàlia amb 15.362 morts i Espanya amb 11.744 lideren un dia més aquesta llista negra. Seguidament hi figuren França amb 7.650 morts i Anglaterra amb 4.314 morts. Finalment, els Estats Units, el país més afectat per la pandèmia, acumula més de 320.000 casos (12.000 en les darreres 24 hores) i 9.170 morts.

tracking