Repatricació

El Govern coordina el retorn de 14 treballadors portuguesos

El Govern coordina el retorn de 14 treballadors portuguesosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ministeris de Turisme i Afers Exteriors, juntament amb el Consolat honorari de Portugal a Andorra, han coordinat el retorn de 14 ciutadans portuguesos que estaven amb un permís de treball temporal al país. Així doncs, avui al vespre sortirà un autocar en direcció a Porto en un viatge que durarà unes 14 hores.

El mateix autocar tornarà al Principat el dia 8 d’abril, i en el viatge de tornada traslladarà cinc ciutadans andorrans, dos dels quals menors, que a causa de les restriccions de circulació per la situació d’emergència sanitària s’havien quedat retinguts dins el territori portuguès. Entre divendres i diumenge, des d’Afers Exteriors, es va contactar amb un total de 49 treballadors temporers portuguesos. D’aquests, una vintena ja es troben a Portugal, mentre que altres continuen tenint contracte de treball vigent a Andorra i la resta emprendran el viatge demà.

D’altra banda, durant la roda de premsa d’ahir a la nit, el ministre portaveu Eric Jover, va apuntar que l’executiu continua fent esforços perquè qualsevol resident andorrà que es trobi a l’exterior pugui tornar al Principat. Així doncs, va remarcar que cada vegada que es detecta que una persona del país té problemes per tornar a Andorra derivats de les dificultats per viatjar que hi ha arran de les limitacions establertes per la crisi del coronavirus, el ministeri d’Afers Exteriors treballa en les gestions escaients per fer possible el seu retorn.

Així mateix, Jover va expressar que s’està treballant en les gestions per fer possible que els temporers de qualsevol nacionalitat puguin arribar als països d’origen. En aquest cas es troben els argentins que van venir a treballar la temporada d’hivern i que volen tornar a casa seva tan aviat com sigui possible. En el seu cas, s’havia aconseguit un vol que havia de sortir de París rumb a Buenos Aires però les autoritats argentines en van denegar el permís.

tracking