Govern ha atorgat 4,7 milions en crèdits tous per a 101 sol·licitants

El ministre Jover confia que la partida prevista cobreixi les peticions que hi hagi perquè s'està atorgant una mitjana d'un terç del que es demana

Govern ha atorgat 4,7 milions en crèdits tous de 101 sol·licitudsSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'executiu ha rebut 1.254 peticions d'empreses i autònoms de crèdits tous per un import global de 358 milions d'euros, dels quals 283 milions corresponen a despeses de funcionament i la resta a refinançament de crèdits i hipoteques, segons ha actualitzat el ministre Portaveu aquest vespre. Eric Jover ha informat que els equips de Finances i Economia han fet ja 120 resolucions que han comportat 19 desestimacions de les sol·licitus rebudes. Les 101 ajudes estimades parcialment o totalment s'han concretat en 4,6 milions per cobrir despeses de funcionament dels 13,4 demanats i en 100.000 euros per a refinançament, dels 700.000 euros que s'havien sol·licitat. El ministre ha argumentat que la majoria d'ajuts es rebutgen perquè les empreses o els autònoms tenen un nivell de tresoreria suficientment elevat per afrontar les despeses de funcionament de les properes setmanes i els propers mesos o perquè no corresponen al període marcat. I ha declarat que confia que la partida de 120 milions prevista per donar suport a empreses i autònoms per poder cobrir despeses i que puguin mantenir les plantilles i els sous dels empleats sigui suficient per atendre les peticions que hi hagi perquè "l'import concedit de peticions i l'atorgat no té res a veure" ja que s'està donant una mitjana d'un 34% del global que es demana per a despeses de funcionament i un 21% per refinançar productes bancaris després d'analitzar la documentació aportada. I ha precisat que és difícil preveure l'import que fa falta perquè és una situació excepcional que no té precedents i que estan detectant que les peticions que arriben ara són de quantitats més reduïdes perquè corresponen a autònoms que han trigat més a complimentar els tràmits.

El ministre ha donata conèixer l'estat del fons de solidaritat que se situa ja en 1.342.000 euros, entre els quals hi figuren els 6.000 euros que ha aportat l'Associació de Pagesos i Ramaders i els més de 42.000 euros recollits amb els missatges enviats al 828 amb la paraula 'ajuda'. Eric Jover ha agraït la iniciativa del Col·legi d'Advocats d'oferir consultes gratuïtes per a les persones que necessiten assistència lletrada urgent ara que els despatxos professionals estan tancats que s'atendran al telèfon 806 930 i al correu del col·legi.

Retorn de temporers

Jover ha anunciat que el Govern ha organitzat un viatge per retornar demà a Portugal a 14 temporers i que aprofitant el retorn de l'autobús vindran al Principat cinc andorrans que hi ha allà pendents de ser repatriats. I ha afegit que l'executiu continua fent esforços perquè puguin retornar a Andorra qualsevol nacional que es detecta que està a l'exterior per les dificultats de mobilitat que tenen per viatjar i que es treballa en les gestions per fer possible que els temporers de qualsevol nacionalitat puguin arribar als països d'origen.

tracking