pandèmia mundial

D'Escaldes als Estats Units

El vídeo que va públicar fa unes setmanes el servei de circulació escaldenc d’uns agents ballant ‘Baby Shark’ ha acumulat centenars de milers de reaccions

D'Escaldes als Estats Units

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Argentina, Xile, el Brasil, Mèxic i, fins i tot, els Estats Units. El vídeo que va difondre fa un parell de setmanes el servei de circulació d’Escaldes-Engordany, on un grup d’agents ballen el famós Baby Shark per animar els més petits de la parròquia que, des que es va instaurar l’alarma pel coronavirus al país estan tancats a casa, s’ha convertit en un fenòmen viral a tot el món i ha aconseguit milers de visites, comentaris i reaccions d’Europa, Àsia i Amèrica.

Lluny queden aquells primers m’agrada que va rebre la filmació quan es va començar a reenviar a tots els mòbils del Principat. Ara, només cal buscar el vídeo a Twitter, remenar un parell de minuts i veure que supera els 500 comentaris, els 15.000 retuits i els 30.000 likes. A YouTube, el fenòmen encara és més gran. En poc més de dues setmanes, el vídeo ha doblat en visualitzacions el nombre d’habitants que hi ha al país, 150.000.

Més enllà de ser un dels molts virals que sorgeixen per les xarxes i que reben milers de visites cada dia, el “Baby Shark andorrà” ha aconseguit agradar i recollir un bon grapat de comentaris positius. “Que bonic, tots junts ho aconseguirem i ens en sortirem”, és una d’aquestes reaccions que arriben des de Mèxic. Hi ha gent que fins i tot aprofiten la iniciativa escaldenca per criticar l’executiu dels seus mateixos països: “Quina bona idea que han tingut. Aquí a l’Argentina encara estem molt lluny de fer aquestes coses”.

Els mitjans de comunicació d’aquests mateixos llocs són partíceps del gran èxit mundial que ha tingut el vídeo. Primer Andorra, després Espanya i ara, capçaleres de renom com Clarín a l’Argentina o El Diario de la República a Perú. Inclús es van fer ressò fa uns dies mitjans referents arreu del món com la BBC o la CNN.

Per la seva banda, els agents de circulació de la parròquia segueixen el creixement del vídeo amb curiositat. Si ja va ser una sorpresa quan es va traslladar als veïns del nord i el sud, ara que la filmació ja és coneguda a nivell mundial, encara ha recollit més estupefacció. Paradoxalment, una iniciativa innocent que va començar amb l’objectiu d’entretenir els infants escaldencs ha acabat entretenint centenars de milers de nens arreu del planeta.

De moment, el Baby Shark és l’únic vídeo de la iniciativa que va tenir el servei de circulació que s’ha fet viral, però qui sap si en unes setmanes, les felicitacions als menuts també es converteix en un fenòmen de masses.

tracking