Un grup de futures mares insta per carta a Benazet a obrir els parts a les seves parelles

Un grup de futures mares insta per carta a Benazet a obrir els parts a les seves parelles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de futures mares que va recollir signatures va fer arribar ahir una carta al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per tal que es pugui estudiar canvis en el protocol que està primant ara amb els parts, i que degut a la crisi del coronavirus, no permet l’entrada dels pares en el moment del natalici.

Les dones embarassades afirmen que entenen la situació per la qual passa el país, però recorden que “les famílies que esperem un bebè estem especialment sensibilitzades amb aquesta situació” per tal de no contagiar-se ni elles ni els seus infants que han de néixer. A més, recorden que elles han estat confinades amb les seves parelles, complint estrictament totes les mesures i que, en el cas que alguna d’elles estigués contagiada pel coronavirus, la seva parella també ho estaria, i viceversa; per tant, afirmen “que el risc sanitari seria el mateix”.

En el mateix text, recorden que l’OMS “especifica que les dones tenen dret a estar acompanyades per una persona de la seva elecció durant el part”. Finalment, afegeixen que el final de l’embaràs i els primers dies de vida dels nadons “no seran tal com havíem imaginat” a causa del confinament i per aquests motius van traslladar al ministre la necessitat de canviar els protocols actuals.

tracking