Planificar els àpats i reduir la ingesta de carbohidrats són clau

Planificar els àpats i reduir la ingesta de carbohidrats són clauARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El confinament posa a prova molts aspectes del dia a dia, i l’alimentació és un d’ells. El repte de no engreixar-se ara que s’ha reduït l’activitat física està a l’ordre del dia, sobretot perquè s’han de fer variacions a la dieta. És per això que els nutricionistes indiquen que “és important augmentar la ingesta de fruita i verdura i reduir el consum de carbohidrats refinats optant per opcions com els llegums, la quinoa, cereals com l’amarant o l’arròs integral”.

Així ho indicava Clàudia Guri, qui remarcava que “cal ser conscients que una alimentació saludable té efectes positius sobre les infeccions víriques, ja que un organisme ben alimentat és un organisme sa amb les defenses en bon estat i això ens ajudarà a combatre i donar resposta a qualsevol infecció”. Amb tot, però, va apuntar que “no es pot perdre de vista que menjar és un plaer, i més tenint en compte que té un component social i d’interacció”. És per això que subratllava que “encara que s’hagi de mantenir una bona alimentació per a la salut del nostre organisme, la nostra alimentació no ha de suposar cap obsessió i hem d’aprendre a escoltar les nostres sensacions per evitar caure en temptacions”.

Així doncs, Guri va recomanar que en període de confinament es faci una bona planificació dels àpats per tenir clar els ingredients que necessitem quan anem a comprar i que “un o dos dies a la setmana s’elabori un menú temàtic en família (mexicà, americà o japonès) però sempre triant ingredients de la millor qualitat possible, així trencarem la rutina i passarem una bona estona”.

tracking