L'Índex de Preus al Consum avançat del març se situa al 0,3%

L’IPC, si es confirma aquesta xifra, disminuiria en set dècimes respecte al que es va avaluar al febrer

L'Índex de Preus al Consum avançat del març se situa al 0,3%ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La variació interanual estimada de l’Índex de Preus al Consum (IPC) corresponent al passat mes de març és del 0,3 per cent, segons el càlcul de l’indicador avançat. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’Índex de Preus al Consum del tercer mes del present exercici. Si es confirma, l’Índex de Preus al Consum disminuiria set dècimes respecte al que es va avaluar el mes de febrer, que va ser d’1 per cent.

Si es fa un recull dels Índex de Preus al Consum dels darrers dos anys, el del mes de març passat és el del creixement més baix. Així, el del març del 2018 va ser del 0,9 per cent, mentre que l’Índex de Preus al Consum del matex mes de l’any passat es va situar en l’1,1 per cent. Cal destacar que en aquests darrers dos casos es tracta de l’Índex de Preus al Consum ja confirmat i no avançat.

D’altra banda, l’Índex de Preus al Consum avançat d’Espanya del passat mes de març es va situar al 0,1 per cent. En cas de confirmar-se disminuiria set dècimes respecte a la variació registrada el mes de febrer.

L’Índex de Preus al Consum avançat de França del mes de març del 2020 se situa al +0,6%. En cas de confirmar-se baixaria vuit dècimes respecte a la variació registrada el mes de febrer.

tracking