x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Els carcellers volen dos grups de treball sense contacte

El material de protecció a la presó ha arribat i es respira més tranquil·litat
Funcionaris de presons.

Els carcellers volen dos grups de treball sense contacte

Funcionaris de presons.

Fernando Galindo
Actualitzada 04/04/2020 a les 06:36
Els funcionaris de la presó estan una mica més tranquils després que hagi arribat material de protecció per poder desenvolupar amb més seguretat la seva feina davant el risc del coronavirus, però es manté la inquietud perquè la direcció no atén la petició perquè es facin dos grups de treball que no tinguin conctacte entre ells i, d’aquesta manera, evitar un confinament de tot el personal si es detecta un cas positiu.
De moment el centre penitenciari de la Comella està lliure de contagis, tant per part dels treballadors com dels interns. Aquests últims estan aïllats a les cel·les, no poden rebre visites, les converses amb els seus lletrats es fan en locutoris separats per un vidre i amb els familiars mitjantçant videoconferència, els dinars són individualitzats, i l’únic lloc on es poden ajuntar un màxim de quatre persones és al gimnàs i al pati de la presó.

Els treballadors han demanat a la direcció que divideixi la plantilla en dos grups sense que hagi contacte entre ells. El director, que s’havia d’haver jubilat el 31 de març passat, continua al càrrec i els sindicats suposen que el relleu es farà quan el país torni a la normalitat sempre que no afecti les condicions i es pugui jubilars amb les condicions anteriors a la nova llei. Pel que expliquen, entre el director i el seu adjunt no hi ha gaire sintonia i tampoc reben informació sobre la salut dels funcionaris, encara que tenen constància de forma extraoficial que no hi ha cap positiu que hagi estat en contacte amb els seus companys, però sí de carcellers que tenen les seves dones amb coronavirus.

Desinfectants
Pel que fa al material, que era una de les principals queixes sobre la taula, ha arribat el gel desinfectant que va cedir Perfumeria Julia, així com mascaretes i guants protectors.

Com a la resta de cossos especials es respira un ambient d’inquetud, especialment perquè els carcellers temen ser infectats i transmetre el virus a les seves famílies. De moment l’aïllament està funcionant i els únics que poden introduir la Covid-19 al centre penitenciari són els mateixos treballadors, que entren i surten, ja que la separació dels interns és quasi absoluta amb les excepcions que ja s’han esmentat anteriorment.
Etiquetes
  • #1 Sindicat
    (04/04/20 19:07)

    Aquesta noticia no es certa, fa dies que a petició dels Sindicats la Direcció mante informats als agents de les baixes, tenim material, no el suficient pero si tenim, si elw directors son amics o no no ho podem assegurar, etc. Aquest article no esta fet pels Sindicats

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts