El Raonador recomana retornar els rebuts de les guarderies privades

Les llars d’infants se senten desemparades pel Govern i afirmen que són un servei social

El Raonador recomana retornar els rebuts de les guarderies privadesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Raonador del ciutadà, Marc Vila, va difondre ahir un vídeo a les xarxes socials en el qual recomana retornar els rebuts dels serveis no prestats de les escoles bressol privades. Amb el canvi de mes, Vila va assegurar que diversos familiars van adreçar-se a la seva institució per queixar-se que se’ls estava aplicant la quota per serveis no prestats, a diferència del que està succeint amb els centres públics.

“És de justícia i així ho recomanem que els pares i mares no facin efectiva cap quota i retornin el rebut”, va declarar. En aquest sentit, va detallar que, en funció de les característiques i preus de cada centre educatiu, les llars d’infants privades del país han arribat a un acord per domiciliar el rebut amb una reducció d’entre el 25% i el 55% de la quota mensual, amb l’objectiu de garantir-ne la viabilitat econòmica. “Ja hi haurà temps més endavant perquè les llars d’infants privades puguin veure la seva situació millorada pels ajuts públics que existeixen”, va afirmar.

Els centres es justifiquen

Les escoles bressol privades van voler mostrar el seu desacord vers les paraules de Vila. “No s’està fent pagar cap quota de servei perquè no s’està prestant cap servei”, destaca la propietària d’El Xumet, Vanessa Giadas. “Vam entregar una carta als pares on vam indicar que se’ls faria una rebaixa a la quota d’entre el 25% i el 50% en funció dels assalariats de cada centre, amb aquest import ens assegurem poder reprendre l’activitat amb normalitat i tenir les instal·lacions en condicions. No volem treure un rèdit econòmic”, va subratllar. “A diferència dels centres comunals, nosaltres no tenim la possibilitat de retornar els 15 dies de març ni el mes d’abril. Si ho fem, això repercutirà que durant un any hàgim d’apujar les quotes entre un 20% i un 30%”, indica.

A més, va exposar que les 11 escoles privades del país “anem a l’una”. “El problema és que el Govern no sap si se’ns ha de tractar com a servei social o com a comerç. No es poden permetre que 500 infants no tinguin escola i 100 persones es quedin sense feina si hem de tancar. Som un servei social i no ens poden donar l’esquena. Si ens hem d’acollir als crèdits que ens els donin ja perquè hem de pagar nòmines”, reclama.

tracking