pandèmia mundial

Campanya perquè les parelles de les embarassades puguin ser al part

Benazet afirma que és una mesura de protecció sanitària però es compromet a revisar el protocol

Campanya perquè les parelles de les embarassades puguin ser al part

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mesures de seguretat arran de la crisi sanitària també s’han desplegat als quiròfans. Degut a les precaucions per la Covid-19, el SAAS ha considerat que és millor que no hi hagi cap acompanyant durant el part. Una decisió que no ha agradat gens a les afectades. De fet, un grup de dones embarassades, capitanejat per Lara Milà, ha iniciat una campanya per aconseguir que les parelles puguin ser presents en el naixement del seu fill. La iniciativa s’ha difós a través de les xarxes socials i en menys de 24 hores gairebé havia assolit les 300 signatures. L’objectiu de Milà és fer arribar les signatures juntament amb una carta al ministre Benazet exposant els seus neguits.

La qüestió va ser objecte de pregunta en la roda de premsa diària que realitza el ministre, sobre la qual va indicar que “entenc que emocionalment és una situació dura i difícil, però s’ha valorat tenint en compte qüestions sanitàries”. Segons va explicar Benazet, el protocol s’ha acordat amb els ginecòlegs i llevadores perquè “l’atenció en un part costa de fer amb la protecció que s’utilitza per estar protegit de la Covid-19”. El ministre va deixar clar que “em sap molt greu la situació i no tenim cap voluntat que les mares pareixin sense la seva parella al costat, però la decisió ve imposada per una emergència sanitària”. Tot i així, el responsable de la cartera de Salut es va comprometre a revisar personalment el protocol i a canviar-lo si és viable.

Les paraules del ministre no van convèncer la impulsora de la campanya, que no entén que “sigui un problema que la parella entri al quiròfan si després ho farà a l’habitació”. “El ginecòleg també em pot infectar abans del part o després i a la meva parella també, perquè després estarà amb mi a l’habitació”, argumenta. Milà insisteix en la importància de tenir la parella a prop durant el part “per estar acompanyades encara que no ens pugui agafar de la mà”. I en aquest sentit, proposa que puguin entrar encara que sigui amb mesures de protecció estrictes com ara no poder-se tocar o fins i tot estar a un metre de distància. Tal com explica, ha parlat amb altres dones en la mateixa situació “i estem totes histèriques perquè no volem passar aquest moment soles”. “Entenem la dificultat de la situació però creiem que ens estan traient un dret que sí que podem tenir si prenem les mesures de seguretat adequades”, relata.

tracking