Un positiu a la residència l'Albó obliga a confinar-ne els usuaris

Un treballador ha estat diagnosticat de Covid-19 i s’han hagut d’aïllar dos empleats més

Un positiu a la residència l'Albó obliga a confinar-ne els usuaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris de la residència l’Albó, que fa part de les instal·lacions de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, estan complint un confinament estricte després que ahir un treballador rebés un diagnòstic positiu de Covid-19. Fruit dels símptomes previs al resultat definitiu de la prova, i segons va explicar el ministre portaveu, Eric Jover, el treballador ja estava prenent les mesures de seguretat escaients. Tanmateix, de l’enquesta epidemiològica que s’efectua a les persones afectades de coronavirus, s’ha determinat que dos empleats més del centre, contactes del positiu, han de complir mesures d’aïllament pel risc que hagin contret la malaltia i que puguin ser font de contagi.

El ministre Jover va afegir que s’estava fent un seguiment de la situació en aquest equipament sensible, en què viuen persones amb un grau de dependència elevat que requereix que se’ls dediqui molta atenció. Hi ha residents que hi estan de forma permanent i d’altres que fan estades puntuals. En aquest sentit, les fonts consultades van indicar que s’ha seguit el protocol previst aïllant tots els residents a les respectives habitacions. La cura i l’atenció que reben s’haurà de fer seguint estrictament aquests protocols. Alhora, s’està en espera de saber si algun d’ells ha contret la malaltia.

La residència és un dels serveis de l’escola especialitzada, amb infants des des les edats més primerenques fins a persones en edat adulta.

Ara fa uns dies també es va detectar un positiu al centre d’acolliment d’infants la Gavernera. En aquest cas, se’l va aïllar amb cuidadors en una planta, i també es va confinar dos contactes més per sospitosos. L’elevat potencial de contagi de la Covid-19 obliga a prendre mesures estrictes d’aïllament de positius o sospitosos, també en centres residencials amb més dificultats pel fet que hi conviuen un

VOLUNTARIS COVID19 ANDORRA PLEGA DESPRÉS DE TRES SETMANES D'ACTIVITAT

La iniciativa Voluntaris Covid19 Andorra, nascuda amb l’esclat de la pandèmia per reunir persones que donessin un cop de mà en tasques sanitàries, s’ha donat per acabada. Promoguda per Oriol Soriano, ha sumat en aquestes tres setmanes d’activitat 231 voluntaris, fent el trasllat pertinent a diferents institucions: el Govern, el SAAS o la Creu Roja. En el comunicat que donava per acabada la feina s’apuntava que “la idea inicial s’ha acomplert amb escreix”, però també el desencís del seu promotor amb alguna de les experiències viscudes: “He rebut indiferència, pressions i amenaces subtils, s’ha intentat desprestigiar-me per reclamar que es protegís correctament els voluntaris, que se’ls informés adequadament”, va lamentar, deixant clar que amb les administracions no ha tingut cap problema. D’altra banda, Andorra Makers, que produeix equips de protecció, va comunicar ahir que seguia amb la seva tasca.

tracking