x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Argentina denega el vol dels 400 temporers

El ministre Eric Jover ha destacat que el Govern treballa en una alternativa
Actualitzada 02/04/2020 a les 21:19
Les autoritats argentines han denegat l'autorització del vol que diumenge 5 d'abril havia de sortir de Tolosa en direcció a Buenos Aires amb 400 temporers procedents d'Andorra. El ministre portaveu, Eric Jover, ha destacat aquest vespre que Air France ha confirmat la cancel·lació del viatge i que l'executiu desconeix les causes sobre per què Argentina ha canviat d'opinió, però que seguiran treballant "en el dret de retorn d'aquestes persones al seu país". En aquest sentit, Jover ha detallat que el Govern treballa en la repatriació d'aquests temporers amb una alternativa d'un vol via Madrid, que el compromís és "trobar una solució" i que l'executiu "estarà al costat dels temporers" i els ajudarà mentre aquest fet no sigui possible per tal que puguin mantenir-se al país el temps que calgui. Per això, el ministre portaveu ha demanat la corresponsabilitat de les empreses privades que els havien contractat, així com dels propietaris dels allotjaments, i ha recordat que els argentins tenen automàticament renovat el permís de residència fins al 3 de maig, amb cobertura sanitària inclosa, i que es tracta d'un període de temps que Jover ha descrit com a "marge suficient". Ski Andorra també ha lamentat a través d'un comunicat la decisió de les autoritats argentines i ha informat que per part del Govern d'Andorra i de les estacions d'esquí la logística "estava a punt i fins i tot ja s'havia contractat els busos per arribar a l'aeroport francès". Ski Andorra també ha comunicat que totes les reserves queden en espera per poder utilitzar-les en cas de desbloquejar la situació, així com els pagaments efectuats, els quals es retornaran si no s'aconsegueix una solució. En aquest sentit, el cost del viatge era de 600 euros, tot i que la meitat del preu l'assumien les estacions d'esquí.
Etiquetes
  • #22 Lectora
    (03/04/20 20:29)

    Argentina cerró las fronteras aéreas hace muchos días. No podían entrar ni salir vuelos, de ningún lugar del mundo. El gobierno andorrano sabía de esta situación. Por qué pensaron que dejarían salir ese vuelo? Nunca tuvo la autorización.
    Basta de querer sacar a los argentinos a toda costa. Lamentablemente hay que esperar que las cosas se tranquilicen y vuelvan a abrir las fronteras.
    Basta los diarios de tergiversar información.
    Y basta los lectores de atacar y generar discordia. Estamos todos en situaciones difíciles. Ahora lo que hace falta es empatía y solidaridad para todos.

    Respondre
  • #21 Gràcies
    (03/04/20 11:18)

  • #20 Per fer comentaris així millor estar calladet
    (03/04/20 11:16)

    Carlin va dir..
    No es pot ser més ruc, Carlin.

    Tot el meu suport a la gent amb dificultats en aquest moment hi als que intenten ajudar.
    Sort a tots els que volen de retornar a casa seva, i que ho puguin fer ben aviat.

    A "persones" com aquest Carlin i d'altres més val no perdre hi temps malauradament sempre ens veurem confrontats a la baixesa humana, molt penòs.

    Respondre
  • #19 Rick
    (03/04/20 01:48)

    Le duela a quien le duela, el año que viene estaremos aqui para volver a sacar adelante este pais...

    Respondre
  • #18 Antipere
    (03/04/20 01:24)

    Que els temporers que venen a treballar treguin per sistema la feina als locals és un argument molt pobre, quan a més l'amo de les pistes es andorrà, i dic jo, que alguna influencia tindrà alhora d'escollir personal. Però d'aquest ningú en parla. El problema es dels i les que vénen a guanyar-se la vida fent hores a tort i a dret? No fotem!

    Respondre
  • #17 Per sort
    (03/04/20 01:02)

  • #16 No solament
    (03/04/20 00:59)

    Pere va dir..
    No solament no hi entén res, sino que menteix.
    Aqui casa, ningú els ha donat cap puntada de peu al cul. Eren aquí per treballar i el seu propi govern, no els deixa tornar. Es queixen, ploren i pidolen perquè no tenen mitjans per quedar-se aqui pero sobretot perque volen tornar-se'n a casa com hem fet tots amb els nostres fills. Se'ls ajuda, se'ls troba allotjament i quan es creu que s'ha solucionat el problema organitzant vols per atendre la seva demanda de retorn a l'Argentina, resulta que molts diuen que ara no volen marxar perquè realitzen que aquí estaran millor que a casa seva. I per acabar d'espatllar-ho tot, finalment tant se val perquè el seu corrupte govern és en realitat qui els dona la puntada de peu, no deixant-los entrar a l'Argentina.
    La veritat és aquesta i no el seu bla bla d'agitador professional.

    Respondre
  • #15 Giozia
    (03/04/20 00:05)

    Entre que no els volen i els que no volen marxar...els uns pels altres i la casa sin barrer. Com per confiar a les properes temporades,¿qui s'arriscarà a tenir-los si desprès no es poden retornar? Hi ha risc que aquesta pandèmia pugui repetir-se cap a la tardor (això segons estudis preliminars no concloents) ja que les temperatures tinguin certa influència.

    Respondre
  • #14 Albert
    (02/04/20 23:43)

    No m extranya gens. Saben que son un perill, i aqui ara ho comencem a veure : surten en grupets de 4 o 5 a passejar o comprar, es fan petons i abraçades tranquils aixo no va amb ells, doncs no m extranya que no els vulguin ni a casa seva , lo pitjor es que sempre acaben pagant alguns que no tenen cap culpa

    Respondre
  • #13 Anem fent
    (02/04/20 23:33)

    Home, almenys aixó hauria de servir al nostre govern per adonar-se amb quina classe de gent hi ha a Iberoamèrica i desestimar definitivament passar-hi acords. I que no es digui que no es pot generalitzar, perquè els uns valen els altres, corrupció i poca cosa més.
    No acceptar el retorn dels seus propis nacionals, no es jurídicament possible ni en temps de guerra. Uns pares no acceptant els fills a casa, ni les besties no ho fan això !!
    Govern, a veure si us trieu millor els "partners".

    Respondre
Veure’n més
22
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts