x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

L'hospital genera més del doble de residus que habitualment

Un treballador d'Ecotècnic amb un dels contenidors.

L'hospital genera més del doble de residus que habitualment

Un treballador d'Ecotècnic amb un dels contenidors.

ECOTÈCNIC
Actualitzada 02/04/2020 a les 10:11
La crisi del coronavirus ha provocat que la quantitat de residus que genera l’hospital es multipliqui. Tant és així que mentre que habitualment es necessitava una mitjana de 400 contenidors al mes, durant el març se’n van demanar 1.000. Així ho va indicar Elio da Silva, responsable de compres d’Ecotècnic. “Nosaltres recollim els residus sanitaris i subministrem els contenidors, i en la situació actual s’han disparat les comandes”, va explicar. Així doncs, va afegir que “ara també treballem els dissabtes i estem buscant nous proveïdors perquè el que teníem era d’Espanya i el fabricant era italià”. És per això que Da Silva va remarcar que “ens donen els contenidors amb comptagotes, els terminis d’entrega són superllargs perquè també han de subministrar a Espanya... Ara hem trobat altres proveïdors a França però estan en la mateixa situació i ens van donant petites partides”.
En aquest sentit, va exposar que en cas que es quedessin sense contenidors davant l’arribada del pic de contagis hi ha un decret que preveu una alternativa: “En un cas extrem s’utilitzarien bosses sanitàries del grup 2 i, per donar-li més consistència, se n’utilitzarien dues alhora.” Però el problema és que, segons va afirmar, “les bosses també s’estan esgotant i estic fent comandes cada setmana”. De fet, ahir els va arribar un camió i aquesta setmana encara els n’ha d’arribar un altre.

“Ara tindrem 1.200 contenidors però n’estem recollint entre 70 i 100 al dia, en dues setmanes s’acabaran”, va dir, per apuntar que “estic fent trucades perquè vagin arribant petites partides i que no s’oblidin d’Andorra”.
D’altra banda, Da Silva va expressar que també subministren contenidors a les residències sociosanitàries El Cedres i de la Salita, dos punts on també s’ha multiplicat la demanda de contenidors: “Abans en subministràvem uns 10 al mes i ara uns 60.” L’eliminació d’aquests residus es fa a través de Ctrasa.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts