Govern anuncia noves mesures "per abans de final de mes"

L'executiu ha atorgat cre`dits tous per valor de 2 milions d'euros a 47 empreses i autònoms

Govern anuncia noves mesures "per abans de final de mes"Twitter Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elministreportaveu, Eric Jover, ha anunciat que l'executiu preveu un segon paquet de mesures econòmiques que entri en vigor abans de final de mes. Jover ha destacat que el Govern ja treballa en els primers esborranys d'aquestes ajudes amb la intenció que la setmana que ve els grups parlamentaris puguin tenir-les per començar a debatre les opcions. El ministre ha detallat que l'executiu vol tenir la llei llesta pel 15 d'abril per tal d'entrar-la a tràmit parlamentari pel procés d'extrema urgència, votar-la en 48 hores i fer que entri en vigor abans de finals d'abril. Jover no ha volgutdetallarcap de les mesures previstes, però ha destacat que l'executiu treballa la crisi en tres fases: una primera enfocada a mantenir els llocs de treball, la segona que serà "molt més transversal" il'últimaamb un pla de reactivació econòmica.

Crèdits tous per 2 milions d'euros

Elministreportaveu ha destacat durant la roda de premsa d'aquest vespre que el Govern ha atorgat 2 milions d'euros més amb el programa decrèditstous. En aquest sentit, Jover ha subratllat que s'han resolt 54 sol·licituds més de professionals que volen acollir-se a aquest ajut, tot i que d'aquestes, 47 han estat favorables i 7 denegades. Per a les despeses de finançament, el Govern ha donat 1,9 milions d'euros, el qual representa una estimació parcial del 34% de la quantitat demanada per les empreses i autònoms (5,5 milions) mentre que per a les sol·licituds de refinançament depréstecsl'executiu ha atorgat 100.000 euros, un 25% de la demanda total (400.000 euros). Aixímateix, el ministre ha subratllat que fins al moment s'han rebut 1.192 sol·licituds per acollir-se al programa dels crèdits tous i que d'aquestes un 64% són empreses i un 36%professionalsper compte propi.

Pel que fa a altres temàtiques, el ministre ha destacat que s'han produït l'obertura de dues noves infraccions, una a un comerç que no s'adoptava les mesures d'higiene pertinents i una altra a un establiment que noproporcionavamaterial de protecció, i ha apel·lat a la responsabilitat de tots per evitar comportaments de risc. Jover també ha agraït en nom de l'executiu les donacions que el fons de solidaritat i el número 828 estan rebent aquests dies i que avui sumen 1.274.884 euros. Jover ha detallat l'aportació de 200.000 euros del Copríncep francès, EmmanuelMacron, i de les entitats bancàries que en total superen els 500.000 euros.

tracking