Salut valora que Alsina lideri la transformació d'El Cedre quan acabi la crisi

El ministeri incorpora Xandri com a infermera de reforç de manera provisional

Salut valora que Alsina lideri la transformació d'El Cedre quan acabi la crisiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha situat Anna Xandri com a complement de la coordinació d’infermeria, decisió que s’interpreta com una manera de treure funcions a l’actual coordinadora, Mercè Escrig, per la gestió que ha portat a terme a la residència, on hi ha molts sanitaris aïllats i on el nombre de morts de residents és elevat en comparació amb els centres públics.

L’actual coordinadora d’atenció primària del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ocupa de manera provisional la direcció d’El Cedre mentre duri la crisi d’emergència sanitària a causa de la Covid-19. Xandri va enviar un correu als treballadors del centre sociosanitari informant que només anava a donar suport i que tornaria aviat al seu lloc.

Segons ha pogut saber el Diari, el ministeri de Salut està valorant l’opció que quan acabi la crisi sanitària sigui Montserrat Alsina la persona que lideri la transformació del model d’El Cedre d’un període de tres anys i que després Alsina decideixi un responsable per ocupar el càrrec de manera definitiva. El Govern no ha passat per alt que dels dotze morts oficialment pel coronavirus, més de la meitat són per Covid-19, quan ja fa temps que el personal que hi treballava denunciava que s’estava fent una mala gestió i que hi havia padrins amb febre que no eren tinguts en consideració. A falta de les darreres confirmacions hi ha nou difunts que eren usuaris d’El Cedre, els treballadors ara ja estan fent les segones proves per veure si surten negatius i dilluns ja es va incorporant gent, i del personal hi ha vuit persones que han contret el virus de la Covid-19.

Els plans del ministeri és que Alsina s’encarregui d’implantar el nou model d’atenció centrada en la persona (ACP), ja que de fet el seu fitxatge va ser per aquest motiu, a banda d’elaborar un informe sobre l’ambient laboral que es viu a la residència.

Escrig no va acudir a treballar dilluns a la tarda i ahir, fet que fa pensar el personal que es deu a les novetats que s’estan aplicant al centre públic.

Montserrat Alsina és infermera especialitzada en gent gran, docent de la Fundació Cuidados Dignos i exdirectora de la residència geriàtrica Laia de Mataró. La seva arribada va estar motivada per implementar l’atenció centrada en la persona i el clima laboral que, segons el personal, condiciona la feina dels treballadors. També s’han incorporat a El Cedre un metge geriàtric i dues infermeres de referència.

tracking