x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Govern compta 78 acomiadaments dubtosos des de l'inici de la crisi

Dels casos ja analitzats, a 21 se’ls ha instat que prenguin mesures perquè són il·legals
Una parella en un carrer d'Andorra la Vella buit pel confinament de la població.

Jover anuncia que hi ha 21 comiats irregulars i que 78 són dubtosos

Una parella en un carrer d'Andorra la Vella buit pel confinament de la població.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/04/2020 a les 06:31
Un total de 324 persones han omplert els formularis del Govern per tal de denunciar que havien perdut la feina, dels quals 78 eren de persones que tenien contracte indefinit. Així ho va comunicar el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d’actualització. En aquest sentit, Jover va destacar que “246 de les peticions que hem rebut fan referència a persones que tenien un contracte de temporada o bé de durada determinada; això suposo el 76% de les demandes. Però sí que hi ha un total de 78 persones que han perdut la feina que tenien un contracte indefinit i caldrà estudiar les casuístiques per veure si els acomiadaments s’han fet a dret de llei”.
Sobre els casos que ja s’han estudiat des del departament de Treball, Jover va dir que “s’han analitzat ja 153 demandes referents a persones que han perdut la feina i ja s’ha parlat amb elles. D’aquestes, s’ha identificat 21 persones que haurien estat acomiadades en casuístiques que no estaven previstes per la llei”.

Pel que fa a les ajudes que s’ha pogut prestar als treballadors que haurien patit aquests acomiadaments improcedents, el ministre portaveu va dir que “se’ls han donat les directrius oportunes, per tal que puguin emprendre accions legals contra l’empresa que els ha acomiadat”. Amb referència a les accions, el ministre va dir que es podrien moure entre dues premisses que serien, d’una banda, la recuperació de la feina per part dels treballadors acomiadats, o bé, en el cas que no fos possible, l’obtenció de la indemnització adequada segons marca la legislació vigent.

600.000 euros en donacions
El fons de solidaritat que va activar el Govern va superar ahir els 600.000 euros. Així ho va afirmar el ministre portaveu, que va aprofitar la roda de premsa per brindar un nou agraïment “a les empreses, persones i entitats que estan mostrant la seva solidaritat per tal que tinguem tots els diners necessaris per tal de fer front a la malaltia”.

D’aquestes donacions, més de 580.000 euros van anar ingressats als diferents comptes corrents oberts per Govern. Entre les aportacions més destacades de les darreres hores, el ministre Jover en va destacar dues. I és que la Federació de la Gent Gran en va aportar 1.000, mentre que el MoraBanc Andorra de bàsquet en va fer una de 10.000 euros.
Aquests donatius se sumen també als que es fan mitjançant Andorra Telecom, i els SMS amb el text ajuda al 828. Així doncs, l’executiu va confirmar que s’havien rebut un total de 17.045 missatges, que suposa un total de 34.090 euros.


Jover demana calma

Finalment, Jover va demanar “calma i corresponsabilitat” als sectors empresarials i va afirmar que “estem treballant en un segon paquet de mesures, però ara tot just s’està desplegant el primer”. Va recordar que les actuals ascendeixen a més de 200 milions d’euros, més els descomptes en lloguers, i va dir que “fa poques setmanes que estem en aquesta situació”.
 
EL VOL DELS TEMPORERRS DES DE TOLOSA NO ESTÀ CONFIRMAT
Quan dilluns es va anunciar un vol per a temporers argentins que s’estava gestionant des del Govern i des d’Ski Andorra es donava per fet. Ahir, el ministre portaveu, Eric Jover, el va deixar un altre cop en l’aire. Així doncs, va dir que “s’està treballant per organitzar aquest vol, que aconseguiria repatriar unes 400 persones. Però cal tenir en compte que l’escenari és canviant i de la mateixa manera que n’havíem preparat tres i no van poder sortir, en aquest també pot passar”. Tanmateix, Jover també va dir que “hem parlat amb les autoritats argentines, i també amb Air France, i sembla que podrà tirar endavant”.

Pel que fa a la selecció dels passatgers que puguin anar en aquest vol, fonts properes a Ski Andorra van confirmar al Diari que qualsevol treballador de les diferents empreses que la integren podia ser susceptible d’un bitllet. Sobre com es faria aquesta selecció, el ministre Jover va dir que “encara estem treballant per veure com ho fem i quins casos s’han de prioritzar per volar i ser repatriats”.
D’altra banda, el col·lectiu d’Argentinos Varados en Andorra, juntament amb la resta d’argentins que s’han quedat confinats en diferents països arreu del món, van fer arribar una carta al president de l’Argentina, Alberto Fernández, en què li reclamen que agilitzi el seu retorn a casa seva, i que, segons ells, amb la negació els estaria negant drets constitucionals. A més a més, en aquesta mateixa missiva afirmen que hi ha un total de 2.200 argentins al Principat, una xifra superior a la del registre de Govern i la més alta dels diferents països.
Etiquetes
  • #1 Jordi
    (01/04/20 12:19)

    Que us hem fet els empresaris per que ens tingueu aquesta mania persecutoria???          
    Qui no es un funcionari es un pocavergonya

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts