x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Govern atorga 1,1 milions d'euros pels crèdits tous

El ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que s'han resolt 42 sol·licituds i que 7 d'elles s'han denegat perquè les empreses tenien la suficient tresoreria per afrontar les despeses
El ministre Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest vespre

Govern atorga 1,1 milions d'euros a 42 professionals del país

El ministre Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest vespre

Twitter Govern
Actualitzada 01/04/2020 a les 21:49
El ministre portaveu, Eric Jover, ha detallat que el Govern ja ha efectuat 42 resolucions a empreses i autònoms que han sol·licitat acollir-se al programa de crèdits tous i que, fins al moment, s'ha atorgat un import d'1.171.000 euros, dels quals 1,1 milions van destinats a despeses de funcionament, com els salaris dels treballadors, i 71.000 són pel refinançament de préstecs. Així mateix, 35 professionals han rebut els imports mentre que 7 sol·licituds han estat denegades perquè tenien suficient tresoreria. Jover ha recordat que, com ja havia anunciat anteriorment, les quantitats demanades i les atorgades no serien les mateixes i en aquest sentit ha detallat que per a les despeses de funcionament els professionals havien sol·licitat un total de 4 milions d'euros i que finalment l'executiu ha atorgat un import inferior. El ministre portaveu també ha destacat que el Govern ha rebut 1.099 sol·licituds, xifra que representa més d'un terç de la massa salarial del país, i ha recordat que la voluntat del Govern és ser flexible i no posar una data límit de tancament d'accés als crèdits tous, per tal que les petites empreses i autònoms tingui el temps suficient per a presentar tota la documentació necessària.
Jover també ha detallat durant la roda de premsa celebrada aquest vespre que el fons solidari posat en marxa pel Govern ja compta amb 731.000 euros en donacions i ha destacat l'aportació de 4.000 euros feta per l'Associació de Dones d'Andorra (ADA) i del Col·legi d'Arquitectes, que ha atorgat 2.000 euros i ha anunciat que renuncien als ajuts relacionats amb la CASS que l'executiu ha posat en marxa arran de la crisi sanitària de la Covid-19. El número 828 ja compta amb 17.941 missatges, fet que suposa un import superior als 35.000 euros. 


El calendari escolar es manté i limitada la venda de plantes

Eric Jover també ha anunciat que el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior mantindrà el calendari escolar previst amb les dues setmanes de vacances de Setmana Santa i la del maig. Així mateix, el ministre ha detallat que també es treballa per habilitar noves dates amb relació a les proves oficials i ha volgut donar un missatge de tranquil·litat sobre el transport escolar, ja que les inscripcions queden posposades.
El portaveu del Govern també ha notificat que avui s'ha aprovat un decret que limita la venda de plantes i llavors exclusivament a les explotacions agràries que consten inscrites al registre pertinent per tal d'evitar el contagi de la Covid-19 i que estan autoritzades per obrir. 
  • #7 Josep
    (02/04/20 18:50)

    Inadmissible va dir..
    Mira-hi des d'un altre ount de vista.. si et poses tots els calers de la empresa a la butxaca Govern t'ajuda i si ets responsable i no deixes la empresa escurada t'has d'espabilar i pagar-ho tot amb els teus calers... No sempre el que reflexen els numeros es la imatge real...

    Respondre
  • #6 Porca misèria
    (02/04/20 06:54)

    Em veig en l'obligació de dir que aquesta mesura és pa per a avui i fam per a demà.

    Respondre
  • #5 Antonio
    (02/04/20 01:52)

    En este país hay saciados enterados, aprovechados, e envidiosos. Que pena mas grande pensaba que era diferente una piña. Lo siento me equivoque, aunque también hay junte umilde.

    Respondre
  • #4 Bufff
    (01/04/20 23:27)

    És una vergonya que es mantinguin les vacances escolars!!! Els nens necessiten no perdre més temps. Qui vol les vacances? Els nens? Els profes? No entenc res de res. On està l'esforç per part del Ministeri???

    Respondre
  • #3 Pp
    (01/04/20 22:53)

    Si pero el que les damen s'ha de esverinar si la falta de liquidesa es per una mala praxi anterior,mesures wue tindrien que pendre que es paguin totes les factures a les empreses a 30 dies maxim iclos govern que paga a 90 dies ,pit ser aixi les empreses tindrien mes tesoreria

    Respondre
  • #2 raul
    (01/04/20 22:33)

    Nomes 42 de 1.000? Les resoldran per nadal? Les nomines son ara!!

    Respondre
  • #1 Inadmissible
    (01/04/20 22:00)

    Però com pot haver gent que tenint tresoreria, encara vulguin ajuda del Govern? És per aquells que no poden i no per aquells que si que poden!!!

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts