x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Els 39 sanitaris cubans inicien la formació

Els metges i infermers caribenys visiten l’hospital i resten en espera de rebre les analítiques per començar a treballar
Els sanitaris cubans arriben a l'hospital

Els sanitaris cubans arriben a l'hospital

Els 39 professionals de la Salut han estat rebuts per la directiva del SAAS aquest matí

Els sanitaris cubans marxant de l'hospital després d'una jornada de formació, ahir.

Els 39 sanitaris cubans inicien la formació

Els sanitaris cubans marxant de l'hospital després d'una jornada de formació, ahir.

Fernando Galindo
Els sanitaris cubans visiten l'hospital per iniciar la formació.

Els 39 sanitaris cubans inicien la formació

Els sanitaris cubans visiten l'hospital per iniciar la formació.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/04/2020 a les 09:02
L’expedició formada per 39 sanitaris cubans va visitar ahir al matí les instal·lacions de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per iniciar la formació que li permeti conèixer de primera mà la idiosincràsia del sistema mèdic andorrà. En aquest sentit, els professionals sanitaris, acompanyats en tot moment pel cònsol general de Cuba a Barcelona, Alain González, van ser rebuts per la direcció general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), encapçalada per Josep Maria Piqué.
Durant el transcurs de la visita, el SAAS va organitzar diverses reunions amb els caps dels serveis de l’UCI, l’àrea on es necessita més el reforç sanitari, i també amb especialitats mèdiques involucrades en la lluita contra el coronavirus. Així mateix, la formació està prevista que s’allargui uns dies en aquesta primera fase d’adaptació de la brigada Henry Reeves, altrament coneguda com a Contingent internacional de metges especialitzats en situacions de desastres i greus Epidèmies, en servei des de l’any 2005, quan varen realitzar la seva primera missió a Angola.

Mentrestant, tal com va afirmar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, els sanitaris cubans resten en espera de rebre els resultats de les proves diagnòstiques que s’han efectuat per descartar que cap integrant de l’expedició ha contret el coronavirus durant el viatge al Principat.
Entre els 39 professionals sanitaris figuren 12 metges i 27 infermers que estan liderats pel cap de la brigada mèdica, el doctor Luis Enrique Pérez Ulloa. Respecte al primer grup, es divideixen segons l’especialitat en tres intensivistes, dos anestesistes, sis internistes i un hematòleg. Pel que fa a la resta de professionals de la infermeria, 14 són internistes, tres anestesistes, un d’emergències, un de logística i vuit generalistes. Tots ells van arribar la matinada de dilluns i dormen en un hotel d’Escaldes-Engordany.


Conflicte entre els EUA i Cuba

Paral·lelament, els Estats Units i Cuba han traslladat el seu particular conflicte al terreny de la pandèmia. Ahir, com a resposta a les advertències de l’Oficina de Democràcia, Drets Humans i Treball dels Estats Units, el canceller de Cuba, Bruno Rodríguez, va criticar la campanya del país nord-americà per “soscavar els nostres esforços per lluitar contra la pandèmia”. Per això, sota el lema #CubaSalvaVidas, el país caribeny procura donar visibilitat a les seves missions mèdiques.
Etiquetes
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts