Els guies turístics i de muntanya se senten abandonats

Els guies turístics i de muntanya se senten abandonats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions de guies turístics i de muntanya denuncien que les mesures econòmiques que fins ara s’han aplicat des del Govern els deixen fora, atesa la seva especial relació contractual amb les agències de viatges. “Des del dia 13, en què es va decretar el confinament, als guies de muntanya i turístics ens han anul·lat totes les reserves i estem sense cap tipus d’ingrés”, va explicar al Diari Jordi Iglesias, el president de l’AGMA (Associació dels Guies de Muntanya d’Andorra). A més a més, Iglesias va afegir que “ens trobem amb tres col·lectius diferents entre els guies: els que treballaven per a una empresa, els que eren autònoms i gestionaven directament grups, i els que eren de caràcter freelance però treballaven amb diferents empreses. I tots tres ens hem quedat sense cap tipus d’ingrés”.

Un punt que també va confirmar Stephanie Legrand, la vicepresidenta de l’Associació de Guies Turístics d’Andorra, que va afegir que “ara mateix nosaltres estem sense cap tipus de cobertura sanitària per part de la CASS. Som un col·lectiu que no té cap mesura i no sabem quan tindrem ingressos”.

Precisament, les dues associacions van afirmar que “quan acabin les restriccions no sabem quan trigarem a poder tornar a treballar”. Legrand va afegir que “els col·lectius amb què treballem nosaltres són gent gran i trigaran a viatjar”. Finalment, es preveu realitzar una reunió amb al cap de Govern per demanar-li cobertura de la CASS i que s’estableixi alguna prestació mentre no es reactivi el sector.

tracking