TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

societat

Laika comptabilitza vuit gats abandonats des de l'inici del virus

Laika comptabilitza vuit gats abandonats des de l'inici del virusLAIKA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Protectora d’Animals de Companyia (Laika) va manifestar al Diari que des de l’inici de la pandèmia pel coronavirus s’ha comptabilitzat l’abandonament de vuit gats. Josep Mas, el president de l’entitat animalista, va posar en relleu que “les desatencions dels animals van succeir durant els primers dies del confinament, i ara per sort sembla que la situació s’ha aturat i ja no n’hi ha més”.

Mas va explicar que l’associació va traslladar els animals al seu refugi per poder seguir el protocol i identificar els propietaris dels gats si és possible. En aquest sentit, el president va apuntar que el sistema a seguir quan troben una mascota abandonada pel carrer és el mateix que segueixen a la gossera i gatera nacional del Govern. “Primer els llegim el xip, si és que en tenen, després els fem una revisió sanitària i els esterilitzem si no tenen amo. Tot seguit, si no tenen registre ni identificador els posem el xip i els posem les vacunes oportunes i finalment ens posem en contacte amb els propietaris que els han abandonat”, va exposar.

Tanmateix, Mas va manifestar que la majoria d’amos els donen excuses com a motiu per haver de deixar l’animal. “Normalment ens informen que s’han hagut de canviar de pis, que han d’abandonar el país o s’han separat de la parella i ja no es poden fer càrrec de la mascota, excuses per no assumir la responsabilitat de tenir un animal a casa”, va dir.

D’altra banda, la directora de Bomosa, Carmen Rivera, va manifestar que “per sort” no hi ha hagut abandonaments de gossos per l’emergència sanitària del coronavirus. En aquest sentit, va afegir que “espera que la situació dels animals segueixi sent bona i que no se’n produeixi cap, estiguem o no en crisi sanitària”.

tracking